Wervershovers zien opvanglocatie asielzoekers liever ergens anders, ‘het wordt er alleen maar onveiliger op,’

WERVERSHOOF – Een groot deel van de aanwezigen op de inloopavond in De Schoof afgelopen maandagavond liet er geen gras over groeien, ze zijn de asielzoekers liever kwijt. Een paar lieten weten bang te zijn dat de criminaliteit flink zal gaan toenemen als de asielzoekers straks de tijdelijke woningen die op De Tegel gaan worden geplaatst gaan bewonen. Vooral alleenstaande jongens en mannen zien ze liever helemaal niet komen. ‘Daar hoor je toch alleen maar rottigheid over’, was een veel gehoord antwoord

Lees ook: Komst van ruim 200 asielzoekers naar De Tegel Wervershoof zet bij veel inwoners kwaadbloed

Maar er waren ook positieve geluiden te horen, Wervershovers die er geen problemen mee hebben om tijdelijk de groep van 200 asielzoekers onderkomen te geven. Maar in het algemeen was de stemming toch negatief te noemen, ondanks de pogingen van medewerkers van de gemeente Medemblik, waaronder waarnemend burgemeester Straat, en medewerkers van de Veiligheidsregio om uit te leggen dat er vrijwel enkel gezinnen komen naar De Tegel.

Wel voor hun, niet voor ons

Een ander veel gehoorde opmerking was dat waarom bouwen ze wel voor deze mensen woningen en niet voor ons of onze kinderen. Maar ook daar kon de gemeente Medemblik een duidelijk antwoord op geven, dit zijn tijdelijke woningen, na zes maanden worden ze weer weggehaald.. Medemblik heeft wel vergaande plannen om het gebied De Tegel woongebied te gaan maken.

Lees ook: De Tegel Wervershoof, een aantrekkelijke, duurzame en gevarieerde woonwijk

De planning is dat de eerste asielzoekers medio november naar Wervershoof komen