De voormalige SPAR in Opperdoes
Share

Weinig hoop op nieuwe supermarkt in Opperdoes

OPPERDOES – Na het sluiten van de SPAR in Opperdoes zijn vooral de oudere inwoners van Opperdoes verstoken van een eigen supermarkt en zijn ze aangewezen op de supermarkten in de omgeving van Opperdoes. Plannen van Monique Ravenstijn van Jumbo Monique om in Opperdoes een mini-jumbo te realiseren inclusief een aantal appartementen liep stuk omdat een buurman niet wenste mee te werken in de verkoop van een lap grond.

Lees ook: Droom van komst supermarkt in Opperdoes spat als een zeepbel uit elkaar

Er gloorde nog hoop aan de horizon toen de supermarktketen de Buurtsuper‘ in beeld kwam. De Buurtsuper heeft vooral kleine supermarkten in kleine kernen. Maar ook deze optie bleek niet te kunnen, de eigenaar van Buurtsuper heeft vrijwel alle supermarkten afgestoten en gaat met een handvol supermarkten verder.

Wat er nu met het pand van de voormalige SPAR gaat gebeuren is aan de eigenaar van het pand.. Het is ook onduidelijk of deze al plannen aan het maken is, een mogelijkheid zou zijn om het pand om te bouwen naar een paar appartementen zonder dat er grond moet bij worden gekocht om parkeerruimte te creëren .

Lees ook: Hart voor Medemblik, CDA: ‘Spijtig dat het niet is gelukt om in Opperdoes een supermarkt te realiseren’

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl