Droom van komst supermarkt in Opperdoes spat als een zeepbel uit elkaar

OPPERDOES – ‘Het lukt niet,’ zegt Monique Ravenstijn van Jumbo Monique in Zwaagdijk-Oost. ‘Heel jammer, ik had er zeker zin in om in Opperdoes iets moois te maken,’ aldus de Monique Ravenstijn.

Toen in september 2021 het bericht naar buiten kwam dat de SPAR in Opperdoes haar deuren zou gaan sluiten sloeg dit in als een bom bij de inwoners van Opperdoes, vooral de oudere inwoners vroegen zich af waar ze hun boodschappen straks vandaan moesten halen.

Claudia Selders-Kroezen (CDA) zei toen in een eerste reactie dat het een groot verlies is dat de SPAR gaat verdwijnen. Zij hoopte dan ook dat iemand anders de uitdaging aan zou gaan en een doorstart zou gaan maken met de supermarkt.

Monique Ravenstijn dook direct in het gat dat de SPAR open liet en ging met een groep deskundigen aan de slag om te proberen of er een mogelijkheid zou het pand over te nemen en zelfs uit te breiden qua grootte en zelfs appartementen boven de supermarkt te creëren

De huidige supermarkt zou bijna een keer zo groot gaan worden, van 800 naar 1.250m². Voor Tom Beerepoot (VVD) was dit genoeg redenen om het initiatief van harte toe te juichen en zei toendertijd dat de gemeente Medemblik hier ook volledig haar medewerking aan moest gaan geven. ‘Alleen zo kan de leefbaarheid van Opperdoes op het huidige niveau blijven en zelfs nog worden vergroot,‘ aldus Beerepoot in 2021

Maar voor de onderneemster helaas, het toenmalige college dacht hier anders over. En wees de plannen af die Ravenstijn in eerste instantie in gedachten had. Maar de ras-onderneemster, ze komt uit een familie van supermarkteigenaren, ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde samen met haar hele team om toch nog Opperdoes een supermarkt te geven, in de tussentijd kwam ze wel met een andere oplossing, 2x per week rijd er een taxibusje van Opperdoes naar de Jumbo vestiging in Zwaagdijk-Oost om vooral de oudere inwoners de kans te geven boodschappen te doen.

Het college liet in 2021 weten dat de komst van een regio aantrekkende supermarktformule in strijd met zowel de regionale als gemeentelijke detailhandelsvisie en past ook qua schaal niet bij de kern Opperdoes.

Vandaag liet de onderneemster aan deze website weten dat mede vanwege het veranderende maatschappelijke landschap en de lange tijd die het hele proces duurt het niet mogelijk is om nu of op de korte termijn een supermarkt in Opperdoes te openen. Monique Ravenstijn: “Het hele team heeft zich volledig ingezet om alle mogelijkheden te bekijken, maar we moeten helaas de plannen op de plank leggen.

Eén gedachte over “Droom van komst supermarkt in Opperdoes spat als een zeepbel uit elkaar

Reacties zijn gesloten.