Share

Hart voor Medemblik, CDA: ‘Spijtig dat het niet is gelukt om in Opperdoes een supermarkt te realiseren’

OPPERDOES – Ondanks de volle inzet van supermarktonderneemster Monique Ravenstijn van Jumbo Monique in Zwaagdijk-Oost bleek het toch niet verantwoordelijk te zijn om in Opperdoes een 2e vestiging van de Jumbo te realiseren.

Lees ook: Droom van komst supermarkt in Opperdoes spat als een zeepbel uit elkaar

Het bericht kwam dan ook hard aan bij de inwoners van Opperdoes en bij de politiek in Medemblik. Zo laat Rick Mensink (Hart voor Medemblik) aan deze website weten: “Als Hart voor Medemblik staan wij voor de leefbaarheid in alle kernen. De sluiting van de Spar in Opperdoes, bijna een jaar geleden wordt dan ook als een groot verlies gezien. Verheugd waren de inwoners van Opperdoes dat er mogelijk toch een ondernemer een nieuwe supermarkt zou willen starten.

Na een lange tijd van onzekerheid, gaat het nu wel of niet door, kwam onlangs het bericht naar buiten van niet. Ontzettend jammer natuurlijk. Wat Hart voor Medemblik betreft hoeft er van uitstel geen afstel te komen. Wat ons betreft is een passende supermarkt met alle positieve bijkomende effecten, misschien wel op een andere locatie, meer dan welkom.”

Maar ook Claudia Selders-Kroezen zegt het heel jammer te vinden. “Het college liet in 2021 weten dat de komst van een regio aantrekkende supermarktformule in strijd met zowel de regionale als gemeentelijke detailhandelsvisie en past ook qua schaal niet bij de kern Opperdoes. Dit is waarom ik destijds een opdracht heb opgesteld aan het college (motie) die ook is aangenomen en uitgevoerd.”

Wat er nu met het pand van de voormalige SPAR gaat gebeuren is onduidelijk, er zijn diverse mogelijkheden. Zo zijn in meer kleine dorpen in Nederland inwoners die de handen ineen hebben geslagen en met behulp van veel vrijwilligers een buurtsupermarkt draaiende houden.

Maar ook ligt de optie om het pand te slopen en een complex van (huur)appartementen te gaan terugbouwen. De bal ligt nu bij de eigenaar van het pand. Deze zal nu met plannen moeten gaan komen.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl