VVD Medemblik wil woningbouw Commandeur, Nieuweweg Wognum, Stadtman Medemblik en Zeehoek Wervershoof weer op de agenda zetten

MEDEMBLIK – De VVD Medemblik is op ontdekkingsreis gegaan langs de woningbouwprojecten in de gemeente Medemblik en kwam tot de ontdekking dat er uitsluitend woningbouwprojecten zijn waarvoor al een projectopdracht is vastgesteld.

Tom Beerepoot, fractielid VVD Medemblik, constateert dat de ontdekkingsreis niet langs projecten gaat waarvoor nog geen projectopdracht is vastgesteld, projecten als de Commandeur en Nieuweweg in Wognum, het Stadtmanterrein in Medemblik en het Zeehoekterrein in Wervershoof.

Lees ook: Medemblik houdt poot stijf, geen flexwoningen op locatie Stadtman Medemblik

Tom Beerepoot: ‘Over deze projecten heeft het afgelopen jaar de nodige discussie plaatsgevonden en zonder twijfel zal dat ook de komende periode weer gaan gebeuren. Ca. 1/3 van de raadsleden is nieuw, kent de problematiek rond deze woningbouwplannen nog niet of slechts beperkt en zal de bouwplannen voor deze locaties de komende periode moeten beoordelen, wegen en haar oordeel moeten geven. In deze is het mijns inziens een ideale kans om de nieuwe en bestaande raadsleden langs deze locaties te voeren en de status van de betreffende plannen aan te geven.

Lees ook: VVD Medemblik wil plan de Commandeur Wognum gefaseerd laten oppakken, ‘begin met de Nieuweweg’

Het is algemeen bekend dat de VVD Medemblik voor het terrein van Stadtman opteert voor flexibele woningbouw, flexwoningen die een periode van maximaal 20 jaar daar kunnen staan, dit omdat het bestemmingsplan van bedrijventerrein is en het geluidsniveau 1 van de grote struikelblokken zal zijn.

Tom Beerepoot wil nu van het nieuwe college weten of zij bereid zijn alsnog weer deze vier locaties op de agenda te zetten voor (flex)woningbouw.

Lees ook: Ontwikkelcombinatie de Zeehoek wil voor 7.600.000,- euro nieuw zwembad bouwen

Loading