Weerbericht Medemblik: Vandaag veel regen. Van tijd tot tijd veel wind

Vanochtend en in de nacht naar vrijdag is er kans op zware windstoten (code geel).

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en valt er regen. Van het westen uit wordt het droger, m.u.v. het zuiden. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Bovendien zijn er in de noordwestelijke helft van het land zware windstoten mogelijk van ongeveer 75 km/u, langs de kust tot 90 km/u.

Vanmiddag is het in het noorden en midden van het land droog en is de zon af en toe te zien. In het zuiden blijft het bewolkt en valt er af en toe nog regen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Vanavond neemt de bewolking weer toe. Eerst valt er alleen in het zuidoosten nog regen, later in de avond kan ook elders weer wat regen vallen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht wordt het aanvankelijk overal droog maar tegen de ochtend kan lokaal een bui voorkomen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, vlak aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. Vooral in de kustprovincies kunnen zware windstoten voorkomen, 75-90 km/u. De minimum temperatuur ligt rond 7°C.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met enkele buien. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. Vooral in de kustprovincies kunnen zware windstoten voorkomen, 75-90 km/u.

Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien. De wind uit het westen blijft matig tot vrij krachtig maar neemt vlak aan zee iets in kracht af, ook de zware windstoten verdwijnen. De middagtemperatuur ligt rond 8°C.

Morgenavond zijn er enkele opklaringen en wordt het vrijwel overal droog. De wind gaat uit zuid tot zuidwest waaien en neemt af naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Loading