VVD Medemblik: ‘sluiting Zeehoek mag niet het einde betekenen voor einde zwemlessen’

vvd

WERVERSHOOF – André Meester, raadslid VVD Medemblik, legt zich niet zo maar neer bij het besluit om De Zeehoek te gaan sluiten vanwege de torenhoge energiekosten. In heel Nederland zijn zwembaden in de moeilijkheden gekomen en hangt sluiting boven hun hoofd vanwege deze bijna niet meer op te brengen energiekosten.

55 jaar een zwembad

Wervershoof heeft al 55 jaar een zwembad zegt Meester tegen deze website. ‘Eerst een openlucht zwembad die in 1968 werd geopend, welke in 1987 na een fikse discussie in de toenmalige gemeenteraad van Wervershoof werd verbouwd naar een overdekt zwembad, dat vrijwel direct na opening een groot succes bleek te zijn,’ aldus André Meester.

André Meester (VVD)

Jaarlijks komen er 70.000 mensen naar De Zeehoek om te zwemmen, van heinde en verre komen ouders met hun kinderen naar De Zeehoek om ze te laten leren zwemmen, dit vooral vanwege de perfect georganiseerde organisatie achter De Zeehoek.’ gaat Meester verder.

Meester kan en wil zich er niet bij neerleggen dat de hoge energiekosten, ramingen lopen op tot ver boven het miljoen euro per jaar bij de huidige energieprijzen, dat deze mensen niet meer kunnen zwemmen en wil daarom vanavond in de gemeenteraad met een motie komen waarin de VVD oplossingen aanreikt om tot de huidige Zeehoek open te kunnen houden.

André Meester zegt hierover: “Een nieuw zwembad op de zeehoekterrein met 77 woningen voor alle doelgroepen naar het plan van de Windgroep met de ontwikkelcombinatie de Zeehoek  Vorig jaar gepresenteerd aan de raad. Kan zijn energie krijgen van ECW Geothermie grootslag, zeer duurzaam. Aan de westrand, is meer gelegen in het centrum van de gemeente kost meer vanwege aankoop grond, de zeehoekgronden zijn al van de gemeente. 

En tenslotte, in het coalitieakkoord staat ook “We zijn een gemeente waar we weer voor elkaar zijn en voor elkaar opkomen.

Meester zal vanavond tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar de motie indienen.

Loading