Tom Beuker (Morgen!) wil bewoners Westerstraat Sijbekarspel inspraak krijgen over de verkeersmaatregelen

SIJBEKARSPEL – Binnenkort starten op de Westerstraat in Sijbekarspel de al eerder aangekondigde verkeersmaatregelen die er voor moeten zorgen dat het verkeer langzamer gaat rijden op de Westerstraat. De snelheden die nu worden gereden op de Westerstraat liggen regelmatig ver boven de toegestane maximumsnelheid van 50 km/u. Beuker heeft nu vragen gesteld hierover aan het college

Lees ook: Politiek wil snelheid Westerstraat Sijbekarspel beperken

Beuker wil het liefst dat de gemeente Medemblik nog voor de werkzaamheden gaan beginnen de bewoners van de Westerstraat inspraak gaan krijgen in de te nemen maatregelen. Beuker heeft van diverse omwonenden te horen gekregen dat het veel beter is om de Westerstraat aan te pakken als de A.C. de Graafweg tussen Wognum en Opmeer volledig gereed is. Het afgelopen jaar was voor de bewoners van de Westerstraat een jaar van veel verkeersoverlast door de renovatie van de A.C. de Graafweg.

Lees ook: Verkeersbesluit vrijliggende fietspad Westerstraat Sijbekarspel te vervangen door een fietsstrook

Door het vele verkeer is het asfalt op meerdere plekken beschadigd en zijn ook de bermen beschadigd. Volgens Beuker moet dit eerst worden opgelost voor de gemeente verkeersmaatregelen gaat treffen.

Beuker zegt in gesprek met deze website: