Sportaccommodatie niet, Zwembad Wervershoof en Dorpshuis Abbekerk wel prioriteit gemeente

Vok Koomenweg 4 in Wervershoof

WERVERSHOOF – De plannen van een sportaccommodatie aan de Westrand in Wervershoof die door de Stichting Beheer Sportpark De Westrand over de bouw van een sporthal en een zwembad lijken stuk te lopen op de exploitatiekosten waar de stichting vanuit gaat. Volgens de stichting zal de gemeente Medemblik minimaal € 2.2250,000,- moeten investeren, een bedrag dat voor de gemeente Medemblik dermate hoog is dat Medemblik niet zonder meer toezeggingen kan geven.

Lees ook: Na de Zeehoek ook De Dars naar de Westrand

Het Vlekkenplan van de stichting lijkt daarmee een stille dood te sterven, ook omdat de gemeente Medemblik de prioriteit geeft aan de bouw van de nieuwe Zeehoek net buiten Wervershoof en aan de dorpshuis in Abbekerk die ook onderhanden gaat worden genomen.

Voor de zomerreces heeft de gemeenteraad unaniem het college opdracht gegeven om de gronden aan de Vok Koomenweg waar zij een optie op hadden aan te kopen en is er een budget beschikbaar gesteld om het haalbaarheidsonderzoek te starten, dit onderzoek moet voor de zomer van 2024 gereed zijn waarna in oktober 2024 de gemeenteraad de definitieve beslissing kan nemen.

Lees ook: Manager Zwembad Zeehoek aangesteld als kwartiermaker Sportbedrijf Medemblik

De gemeente Medemblik staat wel open voor de optie of de combinatie met eventueel een nieuwe sporthal haalbaar is, waarbij ieder zijn eigen rol en verantwoordelijkheid krijgt. Maar om dit te onderzoeken zijn wel een aantal zaken van belang volgens de gemeente Medemblik.

Zo moet volgens de gemeente Medemblik, het inzichtelijk zijn wat het mogelijke effect is voor de bestaande Olympiahal. En wat het effect is van een nieuwe hal op de bezetting van de verschillende (beoogde) sporthallen. Ook moet rekening worden gehouden met het feit dat de gemeente ernaar streeft om accommodaties die kern overstijgend zijn (zoals sporthallen) op een zo goed mogelijke manier te spreiden. In dat kader is het niet wenselijk om 3 hallen te hebben in Wervershoof en 1 in Wognum.

Lees ook: 175 kinderen zwommen af in De Zeehoek, nog 1 dag en dan is het voorgoed voorbij

De gemeente Medemblik laat wel weten data zij de initiatieven van de stichting zeer waarderen en de stichting ook blijft zien als een zeer belangrijke gesprekspartner en ook met de stichting in gesprek wil blijven over alle mogelijkheden.

Loading