Nestor Hans Tigges (D66) opvolger Hinke Louissen

Hans Tigges

MEDEMBLIK – Raadslid Hinke Louissen heeft het lastige besluit genomen om het raadswerk in september te beëindigen. Zij trad in Maart toe tot de raad. 

Hinke; ‘De reden voor mijn vertrek is de hoge werkdruk van het raadswerk en de intensieve vergadercultuur. Zeker met een kleine fractie ben je bijna fulltime bezig met het raadswerk wil je het goed kunnen uitvoeren. Ik kan het simpelweg niet combineren met mijn gezin, mijn privéleven en mijn werk in het onderwijs. Het is een zure beslissing, zeker niet gemakkelijk genomen, maar het is een besluit waar ik opluchting bij voel. Ik ben kritisch over de cultuur en de werkdruk, maar heb tegelijkertijd bewondering voor de mensen met wie ik in de raad heb mogen zitten en heb enorm veel geleerd in korte tijd. Ook ben ik mijn fractie dankbaar voor de ruimte die ik heb gekregen om mijn worsteling (want zo heb ik het wel ervaren) bespreekbaar te maken en deze keuze te kunnen maken. Ik heb van veel kiezers het vertrouwen gekregen bij de verkiezingen anderhalf jaar geleden, daar dank ik hen voor. Ik vind het naar hen toe rot dat ik deze keuze nu moet maken‘. 

Hinke Louissen vormde met lijsttrekker Senna Rood, die na een verhuizing naar Opmeer eerder afscheid moest nemen, de nieuwe gezichten van de partij. 

Fractievoorzitter Co Vlaar betreurt uiteraard het vertrek van Hinke Louissen. “We hadden in Maart 2022 een ander beeld voor ogen maar de druk van het raadswerk met vooral de lange avondvergaderingen is een serieus probleem voor mensen met een drukke baan en gezin. Daar zijn we niet uniek in maar het treft ons nu wel erg zwaar. We danken Hinke voor haar inzet en respecteren haar keuze omdat besluiteloosheid kan leiden tot klachten die ernstiger zijn. De plek die Hinke achterlaat zal worden ingevuld door een sinds jaar en dag bekend D66 gezicht, te weten Hans Tigges. “

Hans; ‘Jammer dat Hinke heeft moeten besluiten er mee te stoppen. Ik hoop met mijn ervaring in het raadswerk een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de Gemeente Medemblik namens D66’. 

Loading