Sluiting na drugs- & wapenvondst in Andijk

ANDIJK – Op vrijdag 20 mei 202 is naar aanleiding van een drugs- en wapenvondst op last van burgemeester Streng een kamer in een pension in Andijk gesloten voor een periode van drie maanden. In een kamer aan de Horn in Andijk werd 4 gram speed en 20 gram hennep en daarnaast 2 airsoftwapens, een handboog met 8 pijlen, een antiek geweer en een luchtbuks aangetroffen.

Deze combinatie van aangetroffen goederen heeft tot de sluiting van de kamer geleid. Burgemeester Streng: “We willen drugs en wapens binnen onze gemeente aanpakken, want dit leidt tot een onveilige leefomgeving voor onze inwoners. Het handhaven van de openbare veiligheid heeft onze prioriteit. Mijn oproep aan een ieder: meld het bij de politie of via Misdaad Anoniem bij verdachte situaties. U draagt bij aan een veilig Medemblik”.

Mag ik een airsoftwapen hebben?

Nee, het bezit van airsoftapparaten is in principe verboden. Alleen als je lid bent van de Nederlandse Airsoft- en Belangen Vereniging en 18 jaar of ouder bent, dan mag je een airsoftwapen hebben voor de beoefening van de airsoftsport.