Weerbericht Medemblik 2 juni, daar is de zon weer..

MEDEMBLIK – Het wordt een droge dag met flinke zonnige perioden en enkele stapelwolken. Het wordt 17 graden aan de noordkust, 20 graden in het midden van het land en 22 graden in het zuiden. Vrijdag is het nog wat warmer met op grote schaal 21 tot 24 graden. In het zuiden wordt het met 25 graden zomers warm en daar kan later een enkele bui ontstaan. In het weekend is het iets minder warm. Zaterdag kunnen in het zuiden buien ontstaan, zondag is het wisselvalliger.

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon. Later ontstaan enkele stapelwolken, maar ook in de middag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Wel trekt over het zuiden wat sluierbewolking, maar de zon zal hierdoor niet verdwijnen. Aan de noordkust wordt het 16 of 17 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind. In het midden wordt het 20 graden. In het zuiden liggen de maxima tussen 20 en 22 graden en is de wind noordoostelijk.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken. Er trekt nog wat sluierbewolking over het land die tegen zonsondergang mooi oranje kunnen kleuren. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar 6 tot 10 graden.

Morgen wordt een warme dag met op grote schaal maxima van 21 tot 24 graden. In het Waddengebied is het met 17 tot 20 graden iets minder warm doordat er een matige noordoostenwind staat. In het zuiden en zuidoosten kan het met 25 graden zomers warm worden en daar is later in de middag en in de avond een kleine kans op een lokale bui. In de rest van het land blijft het droog met zonnige perioden en enkele wolkenvelden.

Bron: Weeronline