Raadsvragen VVD Presentatie de Commandeur Wognum

WOGNUM – Afgelopen dinsdag 14 maart jl. is er door de heer Nannings van USP B.V. in Café Stam te Wognum een presentatie over woningbouwplan de Commandeur verzorgd. Deze bijeenkomst mocht zich met iets meer dan 100 bezoekers op een grote opkomst verheugen. In Wognum is de afgelopen 10 jaar nauwelijks gebouwd waarmede de grote opkomst verklaard kan worden.

Tom Beerepoot (VVD), houdt zich al enkele jaren bezig met het project De Commandeur in Wognum, een project die in zijn ogen zeker uitvoerbaar is en Wognum de mogelijkheid geeft om de woningnood te verkleinen.

Lees ook: VVD Medemblik wil plan de Commandeur Wognum gefaseerd laten oppakken, ‘begin met de Nieuweweg’

In schriftelijke vragen aan het college van Medemblik schrijft Beerepoot dat door de gemeente Medemblik eerder is aangegeven dat het de bedoeling was om in het eerste kwartaal van 2023 met nadere informatie te komen, nu het kwartaal bijna voorbij is, is er nog steeds geen informatienota vanuit het college naar de raads- en commissieleden gestuurd. Beerepoot wil dan ook dat dit zo snel mogelijk gaat gebeuren.

Geheimhouding

Op het Plan de Commandeur rust nu nog een geheimhoudingsplicht, Tom Beerepoot vraagt het college om deze geheimhouding van het plan af te halen en meer transparant te zijn over het plan de Commandeur.

Lees ook: VVD Medemblik wil woningbouw Commandeur, Nieuweweg Wognum, Stadtman Medemblik en Zeehoek Wervershoof weer op de agenda zetten

Stimuleringsregeling

Vanuit het Rijk is er een stimuleringsregeling opgericht voor het realiseren van woningprojecten van meer dan 200 woningen. Het gaat hierbij om bedragen van 5000,- tot 6000,- euro per woning, wat voor het Plan de Commandeur met 400 woningen dan neer zou gaan komen op een bedrag van tussen de 2 en 2.4 miljoen euro. Tom Beerepoot wil nu van het college weten of zij hier vanaf weten en of Medemblik zich hiervoor heeft aangemeld en zo niet of zij dit dan zo snel mogelijk willen doen, voor 31 maart a.s. wanneer de regeling sluit.

Beerepoot: “Lopen wij de kans, wanneer u zich niet voor deze stimuleringsregeling aanmeldt, dat wij een subsidie van EUR 2.000.000,– tot EUR 2.400.000,– mislopen?