Raadsvragen D66 camping Hauwert, ‘er is veel mis met de veiligheid volgens de gemeente Medemblik’

HAUWERT – De gemeente heeft begin dit jaar aangegeven dat er het nodige mis is met de veiligheid op camping Hauwert. Er is helaas toen ook geen overeenstemming bereikt over de ontwikkelingsrichting tussen eigenaar en de overheden gemeente en provincie. Gesteld werd in het voorjaar dat de eigenaar aan zet is om de veiligheid en leefomstandigheden te verbeteren en dat oktober een deadline is en er opnieuw controles worden uitgevoerd.

Om meer duidelijkheid te krijgen wil Senna Rood (D66) van het college weten of de controles conform de afspraak in oktober zijn uitgevoerd maar ook of de gemeente Medemblik gaat ingrijpen als de positie van de bewoners en de veiligheid en leefomstandigheden niet zijn verbeterd.

Eerder dit jaar heeft de dorpsraad van Hauwert een brief van de gemeente Medemblik ontvangen met de juridische procedure over handhaving op Camping Hauwert met als officiële deadline 1 oktober 2022 met de verwachting dat de bewoners in de zomer van 2023 weg zijn.

Senna Rood wil nu van het college weten of dit consequenties heeft gehad voor het tijdpad dat over de controle op veiligheid is gemeld.

Senna Rood wil ook van het college weten of zij op de hoogte is van de verkoop van 10 kavels aan particulieren aan de zuidoostkant van Hauwert tegen Zwaagdijk-Oost aan. De eigenaar van Camping Hauwert heeft eerder laten weten dat de camping in drie jaar moet zijn uitgefaseerd.

Eén gedachte over “Raadsvragen D66 camping Hauwert, ‘er is veel mis met de veiligheid volgens de gemeente Medemblik’

Reacties zijn gesloten.