Provincie negeert klachten inwoners Benningbroek/Sijbekarspel, enkel verkeersmaatregelen in Opmeer

BENNINGBROEK/SIJBEKARSPEL – De provincie gaat maatregelen nemen om de overlast van het vele verkeer dat door Opmeer,Spanbroek en Wadway moet rijden vanwege de afsluiting van de A.C. de Graafweg. De vele klachten van de inwoners van de drie kernen noopt de provincie tot maatregelen. Opvallend is dat de klachten vanuit Benningbroek en Sijbekarspel genegeerd lijken te worden, terwijl juist daar ook veel overlast is van het verkeer dat wordt omgeleid.

Lees ook: Veel verkeersoverlast Wadway en Benningbroek/Sijbekarspel door afsluiting A.C. de Graafweg, Hart voor Medemblik stelt vragen

Honderden extra verkeersbewegingen sinds de afsluiting van de A.C. de Graafweg, kapot gereden bermen, verkeer dat te snel rijdt en regelmatig gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers, zeker tijdens de ochtend- en avondspits.

De provincie gaat nu borden plaatsen om het verkeer in de gemeente Opmeer beter door de drie kernen te leiden, bij de rotonde bij Wognum komen borden te staan, het verkeer zal dan vooral via de N239 worden omgeleid. De provincie neemt ook nog geen maatregelen om het zware vrachtverkeer een andere route te laten rijden.

Loading

One thought on “Provincie negeert klachten inwoners Benningbroek/Sijbekarspel, enkel verkeersmaatregelen in Opmeer

  1. Linda 5 februari 2023 at 11:09

    Iedereen wist dat het zo zou gaan. Er wordt gewoon geen rekening gehouden met bewoners. Het is hier in Sijbekarspel niet te harden. Onze huis trilt als er vrachtwagens langskomen. Waarom worden die niet via de Vekenweg richting Abbekerk en dan naar de A7 geleid? Is een route zonder huizen.

Comments are closed.