Projectontwikkelaar MaZ blijft in gebreke, hoe nu verder

MEDEMBLIK – De deadline was 10 maart 2024, 2 jaar na het definitief worden van de omgevingsvergunning en het in het contract opgenomen termijn van 2 jaar om Medemblik aan Zee op te leveren, de parkeerplaatsen bij het busstation te herstructureren en de parkeerplaatsen op het Rode Plein bij de Bonifaciuskerk te vergroten.

Lees ook: Hoe staat het nu met Medemblik aan Zee(MAZ), gaat er nog wel gebouwd worden?

De projectontwikkelaar won de prijsvraag die was uitgeschreven, maar de ellende begon niet lang daarna al roet in het eten te gooien. De plannen waren veel rooskleuriger voorgesteld dan de projectontwikkelaar kon waarmaken. Zo zou Action een plek kunnen krijgen, maar dat liep al snel op de klippen omdat er simpelweg te weinig parkeerplaatsen voor een winkel als Action zouden komen, ook de overige winkelruimtes bleken niet te voldoen waarna de projectontwikkelaar met aangepaste plannen richting de gemeente Medemblik kwam.

Lees ook: Gaat Medemblik aan Zee stranden? Deadline voor oplevering nadert snel

Vele gesprekken volgden en er werd besloten om het project aangepast door te laten gaan mits de projectontwikkelaar voor meer parkeerplaatsen zou gaan zorgen bij de Bonifaciuskerk en bij het busstation.

In het contract, in ons bezit, wordt duidelijk de definitieve opleveringsdatum vermeld, 2 jaar na definitief worden van de omgevingsvergunning en dat was afgelopen zondag. Maar zo als velen kunnen zien is er enkel een te koopbord neergezet en verder is het akelig stil.

Het is nu aan de wethouder om de projectontwikkelaar aan het contract te houden en dus de bestuurlijke boete voor te laat opleveren gaan opeisen. Maar de kans is ook aanwezig dat er een handjeklap gaat worden gedaan omdat dezelfde projectontwikkelaar ook woningbouw op het voormalige Asoniaterrein in Andijk tegenhoudt. Het vorige college had de gunning al aan een projectontwikkelaar gegeven maar was het Didam Arrest vergeten waardoor het plan moest worden ingetrokken.

De kans is zeker aanwezig dat de projectontwikkelaar van Medemblik aan Zee beiden tegen elkaar gaat uitspelen, hij doet afstand van het Asoniaterrein zodat daar nog dit jaar de eerste heipalen de grond in kunnen worden geslagen en Medemblik gunt de projectontwikkelaar alle tijd om eerst alle appartementen te verkopen voor hij aan het werk gaat.

Maar de wethouder kan dan flink tegengas gaan verwachten vanuit de gemeenteraad, zelfs uit zijn eigen partij en coalitie. Die blijven voet bij stuk houden dat MaZ beter terug kan worden worden gegeven en het hele project van begin af aan weer op de markt komt.

Lees ook: Roel Braaksma: “ik heb geen vertrouwen meer in de projectontwikkelaar MAZ, geef het project maar terug”

3 gedachten over “Projectontwikkelaar MaZ blijft in gebreke, hoe nu verder

  1. Sleep die projectontwikkelaar maar voor de rechter en eis tienduizenden euro’s schadevergoeding. Had allang klaar moeten wezen. Nu moeten we weer 10 jaar wachten.

  2. Medemblik kennende doen ze helemaal niets en staat er over 100 jaar nog steeds niets

  3. Geef elkaar een hand en ga uit elkaar zonder verdere toestanden immers beide partijen hebben kosten gehad

Reacties zijn gesloten.