Onderzoek woningbouw BPL Abbekerk start nog dit kwartaal

ABBEKERK – Onderzoek naar de mogelijkheid om toch te gaan bouwen in het Beeld Bepalend Landschap gebied bij Abbekerk zal nog dit kwartaal gaan beginnen. De gemeente Medemblik trekt hierin samen op met de dorpsraad Abbekerk, de provincie en De Woonschakel.

Bouwproject Parkwijk fase 3

De gemeente Medemblik ziet voor nu nog geen reden om het project Parkwijk fase 3 te gaan oppakken. In een reactie op schriftelijke vragen van Roelandt Paarlberg (GB) zegt de gemeente Medemblik: “Op dit moment is er geen aanleiding op te starten met dit project. Het plan voor de co-creatie, biedt naar ons idee voldoende ruimte voor woningbouw.” Maar ook dat de gemeente in goed overleg het BPL-gebied rond Abbekerk zal gaan onderzoeken op de mogelijkheden. Hierbij zullen de inwoners van Abbekerk op de hoogte worden gehouden

Loading

8 thoughts on “Onderzoek woningbouw BPL Abbekerk start nog dit kwartaal

 1. B.C. de Gooijer 7 maart 2023 at 20:47

  BPL betekent Bijzonder Provinciaal Landschap. (zie BPL Abbekerk). Hierin mogen buiten de “komgrenzen” hoogstens 11 woningen gebouwd worden. Het ziet er naar uit slechts eenmalig. Dat is niet genoeg om een dorp vitaal te houden. De dorpsraad Abbekerk-Lambertschaag is nu bijna 2 jaar bezig om langs de Vekenweg woningbouw te krijgen. Betaalbaar, voor senioren, alleenstaanden en jongeren, in eerste instantie voor onze inwoners.
  Bouwen in het “Nieuwe veld” is de dorpsraad niet voor omdat dat veel overlast geeft vanwege zowel van de bouwwerkzaamheden als van de nieuwe bewoners. Dat moet allemaal via de bestaande wijken en de dorpsstraat omdat een omleidingsweg financieel niet haalbaar is.

 2. Roelandt 8 maart 2023 at 17:24

  Hoop echt dat dit op persoonlijke titel geschreven is en niet namens de dorpsraad van Abbekerk Lambertschaag. Dit zou namelijk betekenen dat de dorpsraad op en met dit gebied de handdoek geworpen heeft.

 3. B.C. de Gooijer 8 maart 2023 at 18:56

  Het is niet op persoonlijke titel geschreven en de dorpsraad heeft ook de handdoek voor dit gebied niet in de ring geworpen. Het wordt wel tijd dat men gaat inzien hoeveel overlast het Nieuwe Veld zal veroorzaken bij de bouw en van de nieuwe inwoners. Bij de Vekenweg zijn deze bezwaren niet aanwezig. Vandaar onze sterke voorkeur voor de Vekenweg.

 4. Joost uit Abbekerk 9 maart 2023 at 08:48

  Een dorpsraad die tegen woningbouw is in hun dorp.. moet toch niet gekker worden zeg. Meneer De Gooijer krijgt van mij een dikke onvoldoende als onze vertegenwoordiger van de dorpsraad.. Waar gebouwd wordt is (tijdelijk) overlast.. Bouwen moeten ze, vandaag nog.

 5. B.C. de Gooijer 9 maart 2023 at 09:44

  Kom eens op de dorpsraadvergadering, dan kun je uitgebreid uitleg krijgen. Iedere eerste woensdag van de maand, je bent van harte welkom.

 6. B.C. de Gooijer 9 maart 2023 at 10:32

  Om de discussie kort te sluiten, er mag niet eens gebouwd worden van de provincie. Het is Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL) en daar mag niet gebouwd worden.(zie BPL Abbekerk). Men mag alleen binnen de “komgrenzen” bouwen zoals op de gemeentewerf. De dorpsraad is al sinds 2009 bezig om daar verandering in te brengen teneinde een vitaal dorp te behouden. Daarbij opteren wij voor bouwen langs de Vekenweg, dat geeft weinig overlast.

 7. Roelandt 10 maart 2023 at 10:29

  Als de mogelijkheid aanwezig is en de grond beschikbaar komt, dan blijft bouwen van ‘t Nieuwe Veld open en past dit in het kader van Abbekerk. Dit stuk bouwgrond sluit namelijk aan bij laatste nieuwbouw ook naar park. Argument van overlast is altijd aanwezig maar dan moeten de inwoners een keuze maken.

 8. B.C. de Gooijer 10 maart 2023 at 14:54

  De bewoners van de wijken en straten die de overlast krijgen hebben al een keuze gemaakt en hebben indertijd al heftige bezwaren ingediend. De overlast bestaat niet alleen uit het bouwen en bouwverkeer maar ook het extra woon- en werkverkeer van de nieuwe bewoners. Bovendien was het plan op op het “Nieuwe Veld” uiteindelijk 600 woningen te bouwen, te beginnen met 60 woningen. Je zult maar op het Zuideinde, de Dorpsstraat, het Noordzicht, de Parklaan en de Kronkelbaan wonen en je zult maar jonge kinderen hebben.
  Bovendien zal het “Nieuwe Veld” een puist vormen aan de strakke lijn van de huidige bebouwing. Bouwen aan de Vekenweg geeft deze overlast en bezwaren niet.

Comments are closed.