Niet minder maar juist meer parkeerplaatsen aan de Meerlaan in Medemblik

MEDEMBLIK – Het voormalige Hotel/restaurant West aan de Meerlaan in Medemblik is verkocht aan een projectontwikkelaar die er appartementen gaat bouwen. Tegen de komst van deze appartementen is geen bezwaar maar de omwonenden kwamen wel in het verweer dat zij door de komst van de appartementen zij parkeerruimte moeten inleveren, en dat terwijl er al zo weinig ruimte is.

Lees ook: Plan appartementen Meerlaan Medemblik voldoet aan parkeernorm

Roel Braaksma van GemeenteBelangen klom hierop in de pen en stelde enkele vragen aan het college hierover. Zo wilde Braaksma weten waarom er een vergunning is verleend voor de 9 appartementen ondanks de te hoge parkeerdruk.

Lees ook: Vergunning verleend voor bouw 9 appartementen op plek voormalig Hotel West Medemblik

Volgens de gemeente Medemblik heeft het pand aan de Meerlaan 1 een horecafunctie gehad en bij dit soort gelegenheden hoort volgens de Nota Parkeernormen een parkeeropgave van 30 parkeerplaatsen, en deze 30 parkeerplaatsen liggen volgens de gemeente Medemblik hoofdzakelijk in het openbaar gebied. Hier is bij de berekening van de parkeereis dan ook rekening gehouden. De komst van de 9 appartementen brengt een parkeeropgave van 16 parkeerplaatsen met zich mee waardoor de parkeeropgave met 14 parkeerplaatsen afneemt. Desondanks gaat de projectontwikkelaar ook de bestaande 2 parkeerplaatsen op eigen terrein uitbreiden naar 4 parkeerplaatsen.

Lees ook: Omwonenden Meerlaan 1 Medemblik niet blij met komst appartementencomplex