Nieuwe burgemeester Medemblik mogelijk nog voor de zomer aan het werk

MEDEMBLIK – Er wordt veel gevraagd van de nieuwe burgemeester van Medemblik, die als opvolger van Frank Streng, Medemblik naar een veilige, financieel gezonde en duurzame gemeente moet leiden. Maar ook als boegbeeld binnen de gemeente moet de burgemeester een evenwichtige en verbindende leider zijn, die zichtbaar aanwezig is in de samenleving.

Lees ook: Medemblik gaat op zoek naar nieuwe burgemeester als opvolger van Frank Streng, inwoners krijgen inspraak over opvolging

De nieuwe burgemeester moet zich betrokken voelen bij de inwoners, maatschappelijke organisaties, instellingen, verenigingen en bedrijven, en moet een authentieke burgemeester zijn die onafhankelijk, goed geluimd én hartelijk is, die daarnaast ook nog eens toegankelijk is, over empathisch vermogen beschikt en goed kan luisteren.

Lees ook: Burgemeester Frank Streng neemt afscheid als burgemeester van de gemeente Medemblik

Tijdens een extra raadsvergadering op 22 februari, waar ook de Commissaris van de Koning en de plv. kabinetschef bij aanwezig zullen zijn, zal de commissie worden benoemd die als vertrouwenscommissie op zoek gaat naar de nieuwe burgemeester.

Naar verwachting is het sollicitatieproces voor de zomer afgerond, waarna de nieuwe burgemeester kan starten.

Lees ook: Burgemeester Frank Streng nog te ziek om weer aan het werk te gaan.