Burgemeester Frank Streng neemt afscheid als burgemeester van de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Burgemeester Frank Streng heeft aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn van zijn ambtsperiode en besluit hiermee afscheid te nemen als burgemeester van de gemeente Medemblik. Dit heeft hij schriftelijk laten weten aan de Commissaris van de Koning. Burgemeester Frank Streng kampt al enige tijd met gezondheidsklachten.

Uit de open brief van Frank Streng:
“Na een zorgvuldige en moeilijke afweging heb ik besloten om vanwege gezondheidsredenen, geen derde termijn te ambiëren. De ernstige complicaties van mijn diabetes maken het voor mij niet mogelijk om me voor u nog volledig in te kunnen zetten als burgemeester.

Ik ga als uw burgemeester en dat gaat mij zeer aan het hart.

Bijna twaalf jaar geleden kwamen wij vanuit Zeeland naar West-Friesland. Altijd is mij bijgebleven de warme ontvangst en de blijvende hartelijkheid van de collega’s en inwoners.

Tot op de dag van vandaag, en zeker tijdens mijn huidige ziekte, zijn de reacties in welke vorm dan ook, overweldigend en ontroerend.

Heel veel dank daarvoor!

Onze gemeente Medemblik is in al zijn verscheidenheid een prachtige gemeente, waarin ik met trots uw burgemeester heb mogen zijn.

Ik ben de gemeenteraad, waarnemend burgemeester Straat, de colleges in hun verscheidene samenstellingen, de organisatie en de inwoners van Medemblik, zeer erkentelijk voor de samenwerking en de mooie jaren.

’t Bloift hier voor altoid een deel van m’n leven. Dut is m’n Westfriese land!”

Toekomst
Binnenkort wordt de procedure voor een nieuwe burgemeester opgestart. Dennis Straat blijft zolang als nodig aan als waarnemend burgemeester.

2 gedachten over “Burgemeester Frank Streng neemt afscheid als burgemeester van de gemeente Medemblik

  1. Een verstandige beslissen Frank. Gezondheid gaat voor het werk, hoe graag jij dat ook deed.

Reacties zijn gesloten.