Niet 2 maar 1 chicane Westerstraat Sijbekarspel

SIJBEKARSPEL – Dat laat wethouder Harry Nederpelt weten op vragen van MORGEN! over de plannen om de Westerstraat in Sijbekarspel aan te pakken omdat veel gebruikers van deze weg de maximum snelheid van 50 km/u aan hun laars lappen. Na meldingen vanuit de bewoners langs de Westerstraat zijn er snelheidsmetingen gehouden en gesprekken met een aantal bewoners.

Samen met deze bewoners is de gemeente Medemblik tot het besluit gekomen om snelheidsremmende maatregelen te treffen, zoals dus 2 chicanes die de snelheid fors omlaag moet gaan brengen. De gemeente heeft de bewoners hiervan via een brief op de hoogte gebracht.

Lees ook: Tom Beuker (Morgen!) wil bewoners Westerstraat Sijbekarspel inspraak krijgen over de verkeersmaatregelen

De wethouder kan nog geen termijn noemen wanneer er een volledige herinrichting van de Westerstraat op de agenda staat, wel is in overleg met de politie besloten, vanwege de hoge uitschieters tijdens de snelheidsmetingen, om de weg buiten de toekomstige herinrichting om te voorzien van snelheidsremmers en markeringen.

Lees ook: Politiek wil snelheid Westerstraat Sijbekarspel beperken

Het wegdek van de Westerstraat heeft flink te lijden gehad door de werkzaamheden aan de A.C. de Graafweg tussen Wognum en Opmeer, de provincie heeft vooraf aan de afsluiting van de A.C. de Graafweg een vooropname gemaakt van het asfalt van de Westerstraat, na afronding van de werkzaamheden aan de A.C. de Graafweg wordt een tweede opname gemaakt en schades veroorzaakt door het sluipverkeer wordt dan door de provincie hersteld, de gemeente Medemblik is hier nog in gesprek met de provincie. Wanneer deze schadeherstel gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Geen 2 maar 1 chicane

Van de vooraf aangekondigde 2 chicanes blijft er voorlopig in op de agenda staan. De gemeente Medemblik heeft vanuit de bewoners van de Westerstraat te horen gekregen dat 2 chicanes tot problemen gaat leiden vanwege auto’s die langs de weg geparkeerd staan en landbouwverkeer wat niet op het land kan komen vanwege de lengte en locatie van de chicane. Volgens de gemeente Medemblik zorgen beide chicanes op de aangegeven locaties niet voor nadelige invloeden bij het betreden en/of verlaten van percelen of landerijen. De gemeente Medemblik is wel in gesprek met enkele bewoners die hier nog vragen over hadden.

Door de vele vragen heeft Medemblik wel besloten om voorlopig niet 2 maar 1 chicane te gaan plaatsen, wanneer dit gaat gebeuren is nog onduidelijk, de gemeente wil eerst hierover met de bewoners tot overeenkomst komen.

Reageer op dit bericht