Morgen!: “Daling vaccinatiegraad baart ons zorgen”

person holding injection

MEDEMBLIK – Fractievoorzitter Tom Beuker en fractielid Anneke van der Geest stellen het college vragen over het feit dat steeds meer ouders hun kinderen niet vaccineren tegen de verschillende infectieziektes. Kinderen worden op jonge leeftijd gevaccineerd tegen o.a. de Rode Hond. En nu blijkt uit cijfers van het RIVM dat dit steeds minder gebeurt. De beide politici vinden het vooral opvallend dat alleen in de regio Hoorn en Drechterland de vaccinatiegraad voor zuigelingen boven de 90% ligt, waar het in de gemeente Medemblik onder de 90% ligt waar het in 2021 nog 92,4% was.

Beuker en Van der Geest willen nu van het college weten waar men terecht kan in de gemeente Medemblik voor de vaccinaties en of het verdwijnen van de consultatiebureaus in Andijk en Abbekerk invloed heeft gehad op de daling van de vaccinatiegraad.

Ton Beuker over de schriftelijke vragen:

Volgens de beide politici is er een daling geconstateerd in de deelname aan het vaccinatieprogramma. Daarom willen zij ook van het college weten of er ook een daling zichtbaar is aan de bezoeken aan de consultatiebureaus in de gemeente Medemblik, en als dat zo is of er ook verschillen te zien zijn tussen de consultatiebureaus onderling

In het najaar benadert de GGD gemeenten met een vaccinatiegraad onder de 90% voor een adviesgesprek. Beuker en Van der Geest willen weten of ook de gemeente Medemblik een plan van aanpak heeft en of zij het met de beide politici eens is dat de scepsis dat het vaccineren op grote schaal vanwege het coronavirus een oorzaak zou kunnen zijn van de forse daling.

Loading