CDA Medemblik betreurt het terugtreden van de landelijke CDA partijvoorzitter Hans Huibers

MEDEMBLIK – Dat zegt fractieleider Els van den Bosch in een reactie tegen deze website. “Met ongekend enthousiasme ging Hans de afgelopen 2 jaar stad en platteland af om alle CDA afdelingen te bezoeken en er energie te brengen.

Fractievoorzitter Els van den Bosch had verwacht dat Huibers aan zou blijven tot het congres van 23 september, hij had al eerder aangegeven dán een stap opzij te doen. Het is beter voor de partij wanneer er meteen een opvolger gepresenteerd wordt.

Lees ook: CDA-voorzitter Hans Huibers per direct opgestapt als voorzitter CDA, ‘halve en hele leugens worden er vertelt’

Van den Bosch is ervan overtuigd dat het goed gaat komen met ‘haar’ CDA. “Er staan altijd weer CDA’ers op om de schouders eronder te zetten, op alle posities. Wij handelen niet naar de waan van de dag, wij doen niet aan incidentenpolitiek. Het christendemocratisch gedachtengoed is een stevig fundament en geeft houvast. Mensen zien dat en herkennen dat. Denk aan rentmeesterschap, aan solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid. De meeste mensen redden zichzelf, maar de overheid moet er zijn voor de mensen die in een kwetsbare situatie zitten“.

Loading