Meerderheid gebruikers openbaar vervoer Andijk gaat richting Bovenkarspel en niet naar Wervershoof

ANDIJK – De nieuwe dienstregeling van Connexxion sloeg in als een bom in Andijk. Veel protesten tegen het opheffen van bushaltes wat later weer werd ontkracht toen bleek dat niet de bushaltes verdwenen maar de twee buslijnen een route aanpassing kregen. Zo zal buslijn 132 wel gewoon blijven rijden maar niet langer naar de Gedeputeerde Laanweg maar tot de Hoekweg. Voor de gemeente Medemblik was dit één van de negatieve punten blijkt uit een reactie op vragen van Hart voor Medemblik.

Lees ook: Bushaltes Andijk blijven, buslijnen veranderen

De gemeente Medemblik heeft nog getracht om hier verandering in te brengen door dit kenbaar te maken bij de provincie omdat de Andijkers die met het openbaar vervoer richting Wervershoof en Zwaagdijk willen reizen en natuurlijk ook andersom nu verstookt zijn van deze mogelijkheid.

Maar de provincie gaat niet overstag en beroept zich op data die zij hebben verzameld en waaruit blijkt dat de overgrote meerderheid in Andijk de richting van Bovenkarspel op gaat en niet de kant van Wervershoof op gaat.

Lees ook: VVD Noord-Holland wil opheldering opheffen haltes en buslijnen gemeente Medemblik

Buurtbus kampt met te hoge bezetting

Ook moet de nieuwe route de buurtbus gaan ontlasten, op het traject Andijk- Enkhuizen is de bezetting van de buurtbus erg hoog waarbij vermeld moet worden dat de vrijwilligers van de buurtbus in de nieuwe dienstregeling qua afstemming van haltetijden en busfrequenties tussen de Connexxion-bussen en de buurtbussen wel verbeteringen zien.

Medemblik kan niets meer doen om de routes aan te passen, de nieuwe dienstregeling is definitief en gaat per 1 juli 2024 in.