Bushaltes Andijk blijven, buslijnen veranderen

ANDIJK – Het bracht nogal wat teweeg toen Connexxion en de provincie Noord-Holland met de nieuwe dienstregeling op de proppen kwam en Andijk van twee haltes zou gaan worden beroofd. De dorpsraad en Hart voor Medemblik stelden hier vragen over aan het college van de gemeente Medemblik.

Nu blijkt volgens de gemeente Medemblik dat de twee haltes helemaal niet weggaan maar dat onderling de buslijnen gaan veranderen. “Het college ziet in dat voor sommige reizigers, bijvoorbeeld die gebruik maakten van de verbinding Andijk – Wervershoof/Zwaagdijk, de nieuwe dienstregeling een negatieve impact heeft. Verbeterpunten in het belang van de gemeente Medemblik en haar inwoners zullen worden doorgegeven aan de Provincie Noord-Holland en de concessiehouder ter voorbereiding op de nieuwe dienstregeling van volgend jaar (2025).” zegt het college in een reactie.

Overbezetting buurtbus

De vrijwilligers van de Buurtbus lijn 438, hebben aangegeven dat zij kampen met overbezetting op deze lijn, volgens de gemeente Medemblik moet de nieuwe dienstregeling met behulp van buslijn 138 deze overbezetting gaan oplossen.