Share

Kledingbank Medemblik gered van ondergang

MEDEMBLIK – Het bestuur van Stichting Kledingbank de Drie Musketiers in Medemblik en het gemeentebestuur zijn tot een passende gezamenlijke oplossing gekomen waardoor de kledingbank blijft bestaan.

De afgelopen weken zijn er verscheidene gesprekken met het bestuur van de kledingbank gevoerd. Uiteindelijk hebben de kledingbank en Gemeente Medemblik elkaar gevonden in een passende gezamenlijke oplossing; allereerst in de vorm van een verlenging van het huurcontract van de locatie in Opperdoes met een periode van 2 maanden om met verminderde tijdsdruk te zoeken naar een vervangende opslaglocatie. Daarnaast is gekeken naar de mogelijkheid om eenmalig een bijdrage te kunnen leveren aan onder andere de stijgende kosten die de kledingbank ervaart.

Lees ook:Jan van Vliet:”Er moet echt heel snel een oplossing komen voor de kledingbank’

Wethouder welzijn Yannick Nijsingh is positief over de stappen die gezet zijn. ‘De vrijwilligers van de kledingbank doen belangrijk werk voor onze inwoners met een kleine beurs, mooi dat we tot een gezamenlijke oplossing zijn gekomen zodat de kledingbank door kan’.

De gemeente kijkt binnenkort welke extra mogelijkheden er zijn in 2023 is voor organisaties die minima ondersteunen en waarbij de doelgroep groeit. Hierin wordt de kledingbank ook meegenomen. Voor 2024 kan de Kledingbank een aanvraag indienen om gebruik te maken van de reguliere subsidieregeling, die voor 1 juni 2023 binnen moet zijn. De gemeente ziet deze extra bijdrage voor de kledingbank met vertrouwen tegemoet.

Lees ook: Kledingbank Medemblik in nood, de sorteerruimte gaat dicht

De kledingbank en de Gemeente Medemblik bedanken onze inwoners voor de verscheidene tips die zijn binnengekomen voor een vervangende locatie voor het opslaan en sorteren van de kleding na de oproep op de sociale media kanalen van Gemeente Medemblik. Neem wanneer je dit nog niet gedaan hebt, maar wel een geschikte leegstaande ruimte voor de kledingbank weet, graag contact op met kledingbank Medemblik via www.kledingbankmedemblik.nl

Lees ook: Nieuwjaarsduik MORGEN!, opbrengst gaat naar de voedsel- en kledingbank

Kledingbank de Drie Musketiers, onder aanvoering van voorzitter Jan van Vliet, is gevestigd in de ABC-kerk in Medemblik. Via een puntensysteem kunnen mensen die het niet breed hebben hier gratis kleding en schoenen halen. De Non-profit organisatie sorteert deze kleding, doet eventueel kleine noodzakelijke reparaties en plaatst de kleding en schoenen netjes gesorteerd in schappen en rekken.

Totaal aantal keren gelezen: 70 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen