Provincie ondersteunt wildopvang De Bonte Piet met 10.000 euro

MIDWOUD – Wildopvang de Bonte Piet heeft de afgelopen maanden extra opvang verleend. De provincie heeft daarom besloten dat de locatie in aanmerking komt voor eenmalige financiële steun.

De provincie Noord-Holland heeft € 10.000,- gereserveerd voor Wildopvang De Bonte Piet in Midwoud. De aanleiding is de sluiting van Vogelasiel De Paddenstoel in Den Helder in augustus 2022. De dieren en vogels uit deze wildopvang zijn vervolgens verplaatst naar de opvang in Midwoud. De Bonte Piet heeft dus extra opvang verleend, waardoor er relatief meer bedrijfskosten gemaakt ten opzichte van voorgaande jaren. De beheerders ontvangen een brief waarin staat vermeld dat zij een beroep kunnen doen op het beschikbare budget. 

Deze subsidie is eenmalig. In 2023 start de provincie Noord-Holland met een verkenning naar mogelijke structurele ondersteuning van de wildopvangcentra in Noord-Holland. 

Eerder deze week trok de gemeente Hoorn ook al de knip met een subsidie van 9500 euro. Of er steun vanuit de gemeente Medemblik komt is onduidelijk.