Kledingbank Medemblik in nood, de sorteerruimte gaat dicht

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik gaat de vroegere peuterspeelzaal aan het Hazepad in Opperdoes afstoten tot grote schrik van Jan van Vliet van de Kledingbank De Drie Musketiers uit Medemblik. De kledingbank heeft deze ruimte sinds 2014 in gebruik als plaats om de kleding die wordt aangeleverd te sorteren. De ruimte wordt verkocht om plaats te maken voor woningbouw.

Een reportage van Bert Putters

Door de plannen van de gemeente Medemblik komt de kledingbank nu in nood omdat ze geen andere ruimte hebben waar ze de kleding kunnen sorteren. Op de plek van de kledingbank zelf, in de ABC kerk in Medemblik is geen ruimte om alle aangeleverde kleding op te slaan en te sorteren.

In een reactie zegt de gemeente Medemblik: “Als gemeente zien we onszelf echt als partner, dus we zijn welwillend om samen naar een oplossing te zoeken. De kledingbank loopt tegen een drietal zaken aan waarbij ze ondersteuning zoeken.  Vanuit de gemeente zijn we op zoek naar hoe we aan deze punten tegemoet kunnen komen binnen onze mogelijkheden.  Voor de ruimte hebben we afgesproken dat we beide op zoek gaan en ons netwerk inzetten. (Dus ook de kledingbank blijft zoeken).  Dit doen we o.a. door bijvoorbeeld het probleem kenbaar te maken via onze media en uit te vragen bij bijv. dorpshuizen of zij evt. ruimte beschikbaar hebben.

Eén gedachte over “Kledingbank Medemblik in nood, de sorteerruimte gaat dicht

Reacties zijn gesloten.