Je rijbewijs gehaald? ? Dan betaalt Medemblik je rijbewijs als je die komt ophalen

MEDEMBLIK – Succes voor Claudia Selders-Kroezen (CDA), als stuwende kracht achter In Control of Alcohol en Drugs in de gemeente Medemblik diende zij afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering een motie in waarin het college werd gevraagd om jongeren die de cursus alcohol in het verkeer hebben gevolgd te belonen door niet voor hun rijbewijs te gaan betalen als ze deze komen ophalen op het gemeentehuis.

Lees ook: Column Claudia Selders-Kroezen: ‘Gratis Rijbewijs in de Gemeente Medemblik?’

Met een grote meerderheid van de stemmen, 22 voor en 6 tegen, zag Selders-Kroezen de motie worden aangenomen en ook het college was positief over deze motie dat onderdeel gaat uitmaken van de kaderbrief en zal dan per 1 januari 2025 ingaan. Het college zegt hierover: “Wij staan in beginsel positief tegenover het mogelijk maken voor jongeren om de alcohol in het verkeer cursus kosteloos te volgen en een gratis rijbewijs op te halen. Dit project past binnen de kaders van ons lokale programma Medemblik in Control of Alcohol en Drugs, omdat we jongeren preventief voorlichten op het gebied van de risico’s van alcohol en andere verdovende middel in het verkeer. Indien u het voor jongeren mogelijk wenst te maken om zo’n cursus te volgen dan raden wij u aan om bij de behandeling van de Kaderbrief 2025 het college deze richting mee te geven.

Medemblik volgt hiermee Koggenland die al eerder dit jaar met het verlenen van een gratis rijbewijs voor jongeren die de cursus alcohol in het verkeer hebben gevolgd.