Medemblik start- en finishplaats Olympia’s Tour, clinics voor kinderen en doortrappen voor ouderen

MEDEMBLIK – Woensdag 20 maart staat Medemblik in het teken van wielrennen. Nederlands beste amateurwielrenners en wielerploegen komen dan naar Medemblik voor Olympia’s Tour 2024. Ook een flinke delegatie uit West-Friesland staat aan de start in Medemblik.

Lees ook: West-Frisia in Olympia’s Tour

Na de start om 11.15 uur, rijden de wielrenners een 145 kilometer lange route die bestaat uit twee rondes van 60 kilometer en een finaleronde van 25 kilometer.
De grote ronde van 60 kilometer gaat door Medemblik, Onderdijk, Wervershoof, Andijk, Oosterdijk, Enkhuizen, Stede Broec, Schellinkhout, Westwoud, Zwaagdijk-Oost en Hauwert.
De finaleronde van 25 kilometer gaat door Medemblik, Onderdijk, Wervershoof, Zwaagdijk-Oost en Hauwert.
Een kaartje met de route staat op de speciale webpagina: https://www.teammedemblik.nl/olympiastour/.
Hier vind je ook het volledige overzicht van de doorkomststijden per plaats en straat.

Extra activiteiten voor inwoners
Rondom de wielerwedstrijd wordt ook een aantal activiteiten voor inwoners georganiseerd. Wellicht kunnen jullie hier nog aandacht aan besteden.

 • Wielerkasteel Olympia
  Dinsdag 19 maart 2024 – van 19.30 uur tot 22.30 uur bij Kasteel Radboud, Medemblik
  Dit Westfriese wielercafé over Olympia’s Tour is een avond voor én door wielerliefhebbers.
  De avond staat in het teken van de podcast door Arriere de la Course.
  Er zijn gesprekken met verschillende (oud) wielrenners en er is volop aandacht voor het heden en verleden van het Westfriese wielrennen. Uiteraard is er ruimte om herinneringen op te halen onder het genot van een drankje. Inwoners kunnen zich aanmelden via de site van Kasteel Radboud.

·        Clinics voor kinderen
Woensdag 20 maart 2024 – van 13.00 uur tot 16.30 uur bij ijs- en skeelerbaan Radboud in Medemblik (Opperdoezerpad 2)
Kinderen van 8-14 jaar kunnen tijdens Olympia’s Tour meedoen met de gratis clinics inline-skating en mountainbiken bij ijs- en skeelerbaan Radboud! De clinics worden begeleid door ervaren instructeurs van Radboud Inline-skating en de MTB jeugdafdeling van Wielervereniging West-Frisia. Kinderen kunnen onder begeleiding ook live genieten van de wielerkoers die rond 14.00 uur en 15.00 uur langs de skeelerbaan komt! Én om 15.00 uur staat er wat lekkers voor de kinderen klaar in de kantine.

 • Doortrappen Olympia’s Tour
  Woensdag 20 maart 2024 – van 12.00 uur tot 16.00 uur
  Locatie: Parkeerterrein Vlietsingel (bij Strandpaviljoen de Zoete Zee), Medemblik
  Team Sportservice en Team Sport Hoorn zijn aanwezig met Doortrappen (een programma speciaal gericht op ouderen om zo lang mogelijk veilig te kunnen blijven fietsen).
  Zij gaan met 60+’ers aan de slag om hen veiliger te laten deelnemen aan het verkeer op de fiets. Bij Doortrappen kunnen veel tips en informatie worden opgehaald op het gebied van veilig fietsen. Er is ook een parcours waar bezoekers met een fietsdocent doorheen kunnen gaan. Bochtjes nemen, snelheidsverschillen, op- en afstappen en andere behendigheden worden doorgenomen.