Jaarwisseling in Opperdoes was een feessie, ‘het was bar gezellug’

OPPERDOES – Het college besloot na jaren van rellen en onrust tijdens de jaarwisseling in Opperdoes het heel anders te gaan doen, samen met Martin van Driel werd er een alternatieve jaarwisseling georganiseerd met o.a. een dweilorkest en een BBQ in een tent op De Gouw.

Lees ook: Medemblik heeft vertrouwen in goede afloop jaarwisseling Opperdoes

Veel bezoekers van de feesttent vonden het een mooie oplossing, ‘dit is toch veel beter en gezelliger dan ellende trappen op De Gouw,’, ‘wat een feest, kunnen we dit niet vaker organiseren‘ waren enkele reacties. Al waren er ook een paar die het vreugdevuur misten omdat het volgens hun toch hoort bij Opperdoes, ‘een traditie is de nek omgedraaid’ al dus een feestganger, die daarna weer een slok bier naar binnen werkte, ‘maar dit is ook bar gezellug hoor,‘ er snel achteraan roepend.

Voor het jonge publiek, de groep tot 16 jaar is het minder leuk, het samenscholingsverbod op De Gouw tijdens de jaarwisseling hakt er bij die groep in en de feesttent is verboden terrein. Burgemeester Michiel Pijl was een tevreden burgervader, hij bezocht ook de feesttent en snoof de feestsfeer op. Volgens de burgemeester is ondanks dat het regende de alternatieve jaarwisseling in Opperdoes een mooi feest geworden.