Nieuwjaarsduik Medemblik afgelast, ‘En dan… wat doe je dan? “De beslissing was erg moeilijk om te maken”, zegt Joyce Haakman, bestuurslid van MORGEN!

MEDEMBLIK – “Je hebt met heel veel partijen te maken; sponsors, KNRM, alle leden die zich inzetten, het goede doel en natuurlijk de duikers. We wilden eigenlijk koste wat het kost de duik door laten gaan. Maar dat was niet mogelijk, omdat we de tenten niet konden opzetten. Dan maar afblazen? En dat hebben we toch gedaan. Het gaat tenslotte ook om de veiligheid van de duikers.”

tekst gaat verder onder de video

Grote opkomst

MORGEN! had de media ingelicht en op Facebook laten weten dat de duik niet doorging. “We begonnen al later met opbouwen, tja, we hadden niet veel om op te bouwen. We wilden toch de lekkernijen die de sponsors beschikbaar hadden gesteld verkopen voor het goede doel. En op de Vooroever werd het drukker en drukker. Mensen wilden toch op eigen risico duiken en ze wilden ook het goede doel steunen. Daar krijg je dan toch een warm gevoel van? Ondanks de teleurstelling dat de Nieuwjaarsduik niet door kon gaan, gingen toch zo’n zestig duikers het IJsselmeer in. Dat is fantastisch! Veel dank aan alle duikers en ook bezoekers die het zich lieten smaken, en zo geld in het laatje brachten voor de beweegtassen die we aan diverse zorginstellingen gaan doneren in de gemeente Medemblik.”

Tekst gaat door onder de foto

Mooie opbrengst

Fractievoorzitter van MORGEN! Tom Beuker is blij met de hoge opbrengst. “Veel dank aan iedereen die de niet Nieuwjaarsduik tot een succes maakten. Door sponsors en duikers hebben we zo’n 850 euro ingezameld. Dat is een fantastisch bedrag! Maar er komt nog wat sponsorgeld binnen, dus het juiste bedrag maken we nog bekend. Nu de taak aan Team Sportservice en ons om de beweegtassen bij de diverse zorginstellingen te brengen. Team Sportservice verzorgt, voor degene die een beweegtas ontvangt, een presentatie, zodat ze aan de slag kunnen met de beweegtas. Blijven bewegen is gezond voor jong en ouder.