Irene Schouten en Janno Botman aan de start op het EK schaatsen

WEST-FRIESLAND – Aankomend weekend moeten de schaatsen weer scherp en de accu opgeladen zijn want dan is er weer een belangrijke titel te winnen voor de dames en heren schaatsers. Het EK Afstanden wordt verreden op het ijs van Thialf in Heerenveen en vanuit West-Friesland zal er weer een flinke schare fans van Irene Schouten en Janno Botman de schaatsers gaan aanmoedigen.

In totaal doen 10 vrouwen en 10 Nederlandse mannen mee aan de strijd om de titel op de 500/1000/1500/3000 meter, massa start, ploegenachtervolging en de teamsprint bij de vrouwen (de 5000 meter wordt enkel op het WK verreden), en de 500/1000/1500/5000 meter, massa start, ploegenachtervolging en de teamsprint verreden, de 10.000 meter wordt enkel op het WK verreden.

Janno Botman komt op twee onderdelen aan de start, de 500 meter samen met Jenning de Boo en Stefan Westenbroek, reserve is Tim Prins, en op de teamsprint waar Botman samen met Jenning de Boo en Wesley Dijs een gooi gaat doen naar de titel.

Irene Schouten mag wat vaker aankomend weekend de schaatsen om gaan doen. Zij komt uit op de 3000 meter, samen met Marijke Groenewoud en Elisa Dul, hier is Joy Beune de reserve, op de massa start samen met Marijke Groenewoud en op de ploegenachtervolging samen met Marijke Groenewoud en Joy Beune.