Inwoners gemeente Medemblik houden niet van wippen

MEDEMBLIK – Alleen in Drechterland wippen ze nog minder dan in de gemeente Medemblik, zelfs in Enkhuizen wippen ze meer en natuurlijk is Hoorn in West-Friesland de koploper als het om wippen gaat. In het tussenklassement bij het tegelwippen staat Medemblik als één na laatste in de ranglijst bij de Westfriese gemeenten met 131 gewipte tegels.

Lees ook: NK Tegelwippen 2023 start vandaag ook in de gemeente Medemblik

Daarmee valt de gemeente Medemblik zelfs helemaal in het niets als we kijken naar onze noorderburen in Hollands Kroon, daar hebben de inwoners tot nu toe 30.789 tegels gewipt en staan daarmee op de 12e plaats in de algemene ranglijst.

Lees ook: Betonnen tuinen, populair maar hebben weinig ecologische waarde

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.

Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.