Leegloop bij Optisport al tientallen opzeggingen, leden weten niet waar ze aan toe zijn

MEDEMBLIK – De afgelopen maand is het ledenaantal teruggelopen van 523 naar 480 en momenteel zijn er nog steeds wekelijks zo’n 10 opzeggingen. Alles draait over de overgang van de sportaccommodaties in de gemeente Medemblik naar het nieuwe Sportbedrijf Medemblik B.V. Dat loopt volgens Optisport niet bepaald soepeltjes waardoor het bedrijf te maken heeft met veel opzeggingen.

Lees ook: Sterk team van ‘Medemblikkers’ vormt bestuur Sportbedrijf Medemblik

Dat het Optisport B.V. serieus is blijkt wel uit een brief die gestuurd is aan de gemeenteraad en het college van Medemblik. Optisport zegt in deze brief dat het publiekelijk te koop zetten van Optisport werd gedaan met onjuiste informatie waardoor er schade is toegebracht aan de onderneming en dit enkel meer zal gaan worden. Teneinde haar personeel en leden zekerheid te kunnen bieden en verdere
schade te beperken, zal Optisport dan ook overgaan tot het inroepen van ontruimingsbescherming binnen de daarvoor geldende termijn indien de gemeente onverhoopt bij haar standpunt zou blijven.

In de tussentijd zal Optisport alvast contact moeten gaan opnemen met haar personeel en leden in het kader van de continuïteit en om verdere schade te beperken.

Lees ook: Manager Zwembad Zeehoek aangesteld als kwartiermaker Sportbedrijf Medemblik

De volledige inhoud van de brief leest u hieronder. Uitwerking-compromisvoorstel-gemeente-Optisport-n.a.v