Het is voor de VVD onverdedigbaar dat kopers rijtjeshuis “Het Slot” duurder uit zijn dan kopers vrijstaande woningen

WERVERSHOOF – De VVD heeft afgelopen 25 april aanvullende informatie gekregen over “Het Slot” in Wervershoof, op de voormalige tennisbanen komen nieuwbouwwoningen, sociale huur, goedkope koop en vrije sector woningen. Uit de aanvullende informatie blijkt dat er sprake is van (zeer) forse grondprijzen en dat mede hierdoor volgens de VVD Medemblik geen enkele goedkope (starters)woning in het plan is opgenomen.

Lees ook: Prijzen woningen Slotlaan Wervershoof beginnen bij 295.594,- euro, duurste ruim 700.000,- euro

De VVD is hier verbolgen over, in een schrijven aan het college zegt de VVD: “Het is voor ons onverdedigbaar dat kopers van een rijtjeshuis in plan Het Slot per vierkante meter een hogere prijs moeten betalen dan kopers van een vrijstaande woning. Volgens de VVD is het terecht dat de grondprijs voor de sociale huurwoningen zwaar gesubsidieerd worden, maar dat starters van koopwoningen hierdoor de hoofdprijs moeten betalen.

Lees ook: 31 nieuwe woningen op De Kaag Wervershoof waarvan 11 sociale huur

Grote zorgen

De VVD zegt dat zij zich grote zorgen maakt over de bouw van woningen en dan met name goedkope koopwoningen voor de inwoners met een smalle beurs en starters. En volgens de VVD speelt dit niet alleen in Wervershoof maar ook in Nibbixwoud en in Hauwert, waar ook geen enkele goedkope koopwoning die minder dan € 273.000,- kost is opgenomen.

Lees ook: Dorpsraad Hauwert wil alsnog 5 starterswoningen op de Kruisweiden

De VVD Medemblik wil nu van het college opheldering hoe het kan dat de grondprijzen ten opzichte van 2022 met 11,5% zijn gestegen waardoor ook de individuele grondprijzen ook fors zijn gestegen. Daarnaast wil de VVD Medemblik ook inzicht krijgen waar de kopers van de 14 van de 19 CPO-woningen vandaan komen, of dit lokale inwoners zijn of van buiten de kern waar gebouwd wordt.

Meer rug-aan-rug woningen en appartementen

De VVD Medemblik wil ook dat er veel meer appartementen en rug-aan-rug woningen worden gebouwd in de gemeente Medemblik, juist omdat de VVD zich grote zorgen maakt over de bouw van goedkope koopwoningen voor starters, ook meer 2-laagswoningen is een optie om zo op een kleinere oppervlakte meer woningen te kunnen bouwen.