Hart voor Medemblik heeft vragen aan het college na dorpsbezoek Abbekerk

ABBEKERK – Hart voor Medemblik is op bezoek geweest in Abbekerk waar zij met de inwoners van het dorp hebben gesproken over de problemen in het dorp en wat de bewoners graag zien worden aangepast. Dit leverde weer een flinke aantal vragen voor het college op.

Zo wil Hart voor Medemblik weten of het college op de hoogte is van het harde rijden in het dorp en of er momenteel plannen zijn om in Abbekerk verkeersremmende maatregelen te nemen

Lees ook: Dorpsraad Abbekerk-Lambertschaag: maak ‘auto te gast’ straten

Ook vraag Hart voor Medemblik het college om te kijken naar de afvalbakken op de Schoolwerf die volgens de bewoners op een onlogische plek straat waardoor het verkeer rond 08:30 uur vastloopt. Hart voor Medemblik wil dat het college gaat kijken naar een andere locatie van de afvalbakken en daarnaast ook direct verkeersremmende maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Wateroverlast in tuinen

In een volgende vraag vraagt Hart voor Medemblik aan het college of zij op de hoogte is van wateroverlast in tuinen van bewoners van o.a. de Lijsterbeslaan, maar ook in andere wijken in Abbekerk. Hart voor Medemblik vraagt het college of zij bereid is om maatregelen te treffen om deze overlast tegen te gaan.

Lees ook: Betonnen tuinen, populair maar hebben weinig ecologische waarde

Hart voor Medemblik vraagt het college verder over hoeveel bekeuringen er zijn uitgeschreven aan foutparkeerders en veroorzakers van hondenpoepoverlast in 2022 en in 2023 en of zij bereid is vaker hierop te handhaven.

Lees ook: Medemblik breidt aantal Boa’s uit naar 5

Maar ook vraagt Hart voor Medemblik of het college bereid is de stoepen in de Kronkelbaan meer rolstoelvriendelijker te maken en de toegang tot de openbare ruimte in Abbekerk te verbeteren. En tot slot vraagt Hart voor Medemblik dat de inwoners van Abbekerk zich zorgen maakt over het behoud van de huisarts in Abbekerk. Hart voor Medemblik wil weten wat de plannen zijn van het college om te zorgen dat er een huisarts beschikbaar blijft in het dorp

Lees ook: Dorpsraad Abbekerk maakt zich ernstige zorgen over behoud huisartsenpraktijk Abbekerk