Ingezonden brief: “ik hoop dat ze hun vingers verliezen”

Wij krijgen met enige regelmaat ingezonden brieven binnen, zo ook woensdagochtend van een inwoonster uit de stad Medemblik (naam bekend bij de redactie), deze vrouw is woedend op jongeren die nog steeds ’s avonds laat vuurwerk afsteken.

Goedemorgen mensen van Medemblik Praat, ik hoop dat jullie mijn brief willen plaatsen want ik ben woedend, woedend op de groep jongeren die elke avond vuurwerk afsteken waar door 1 van mijn 2 honden nu zo panisch is geworden dat zij tijdelijk elders moet wonen om weer tot rust te komen.

Ik ben 53 jaar jong, woon daarvan 40 jaar in Medemblik en vind vuurwerk heel erg mooi, zeker tot zo’n 8 jaar geleden was ik met oud en nieuw buiten te vinden om naar het vuurwerk te kijken, ook het vuurwerk tijdens de harddraverij en de kermis kon mij zeer bekoren.

Maar dat is de laatste jaren wel veranderd, het vuurwerk is nu een ernstige vorm van overlast geworden, zo erg dat ik zelfs stiekem wens dat die gasten die dit vuurwerk afsteken, het is heel vaak zwaar illegaal vuurwerk, hun vingers gaan verliezen, dan leren ze het hopelijk af, want op de politie en de handhavers hoef je niet te rekenen. Als die ter plaatse komen zijn die gasten al vertrokken.

Dinsdagavond was het weer raak, tussen 10 en 11 uur ’s avonds werd weer de nodige vuurwerk afgestoken, hond weer panisch, en mijn hond zal echt niet de enige zijn die zo bang is voor vuurwerk.

Ik ga de vlag uit hangen op het moment dat de regering besluit dat vuurwerk verbonden wordt, dan moeten de goeden maar lijden onder de slechten, en dan zul je ze horen klagen dat het schandalig is, maar even gezond nadenken lijken ze wel niet meer te kunnen. Dan hadden ze wel nagedacht voor ze weer vuurwerk gingen afsteken.

Groet van een bewoonster van de Koggenwijk in Medemblik

Loading