Geen demonstraties Kick Out Zwarte Piet in gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft bevestigd niet te demonstreren tijdens de verschillende Sinterklaasintochten die gehouden worden binnen de gemeente Medemblik.

KOZP had eerder aangekondigd aanstaande zaterdag mogelijk te willen demonstreren. Dit naar aanleiding van informatie dat binnen gemeente Medemblik nog de ‘traditionele’ zwarte pieten zouden meelopen tijdens de Sinterklaasintocht.

Lees ook: KOZP dreigt met acties in Medemblik om Zwarte Piet

Een belronde van de gemeente heeft duidelijk gemaakt dat alle Sinterklaascomités inmiddels de transitie hadden gemaakt naar de roetveegpiet waarbij 1 comité daarnaast ook nog een kleurpiet (goud) heeft. KOZP heeft hierop positief gereageerd en de comités vervolgens gevraagd een convenant te ondertekenen.

De tijd om dit convenant goed te kunnen bespreken was te kort. KOZP heeft hierop gereageerd door de gemeente te vragen om mee te willen werken aan een dialoogsessie tussen KOZP en de comités die nog niet getekend hebben, om te kijken wat de drempels zijn en of zij misschien gezamenlijk tot overeenstemming kunnen komen.

De gemeente heeft haar medewerking hierin toegezegd. KOZP en de gemeente gaan op een later moment met elkaar in gesprek om deze dialoogsessie tussen de partijen vorm te geven.

Eén gedachte over “Geen demonstraties Kick Out Zwarte Piet in gemeente Medemblik

  1. Dus het was een heleboel geblaat en geen wol. Excuses van KOZP voor hun slechte geïnformeerdheid had wel op zijn plaatst geweest. Nu geven ze populistisch rechts weer een mooie stok om links mee te slaan…

Reacties zijn gesloten.