Dertigjarige Abbekerker moet 10 jaar de cel in voor doodslag

De rechtbank in Alkmaar veroordeelt de 30-jarige Rutly. K. uit Abbekerk tot 10 jaar celstraf voor het doodsteken van een man. Dit gebeurde in Hoorn, op 1 januari 2023.

Het slachtoffer, de 37-jarige Marvin en de K. kregen ruzie in de woning van de ex-partner van het slachtoffer. Ze werden enkele keren vechtend uit elkaar gehaald, maar vlogen elkaar steeds weer in de haren. Zowel het Marvin als K. gingen daarna weg. Het slachtoffer keerde niet terug, terwijl zijn sleutels en jas waren achtergebleven in het huis. Een dag later, op 2 januari 2023, werd zijn levenloze lichaam aangetroffen in de achtertuin van een buurwoning. Uit onderzoek blijkt dat hij om het leven is gekomen door messteken.

Lees ook: Abbekerker die volgens justitie Marvin doodstak naar het Pieter Baan Centrum

Oordeel van de rechtbank

Ondanks het feit dat er geen getuige is die K. heeft zien steken en ook het gebruikte mes niet is gevonden, acht de rechtbank bewezen dat K. het slachtoffer met een mes heeft gestoken en hem dodelijk heeft verwond.

Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Vaststaat dat K. en het slachtoffer in de woning hebben gevochten, als laatste in de keuken. Uit het messenblok in de keuken ontbreekt sinds die nacht een groot mes. In de keuken en op de keukendeur zijn bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen. De rechtbank komt tot de conclusie dat het slachtoffer tijdens het gevecht met de verdachte moet zijn gestoken. Het slachtoffer is kort na deze vechtpartij overleden. Uit de telefoon van het slachtoffer blijkt dat hij kort voor een 112 melding over de vechtpartij zijn laatste stappen heeft gezet naar de achtertuin waar hij is aangetroffen. De vondst van DNA-materiaal van K. rond de steekwond in de trui van het slachtoffer draagt verder bij aan het bewijs. De rechtbank weegt bij de waardering van het bewijs ook mee dat K. zich beroept op zijn zwijgrecht.

Lees ook: Rapport over psychische situatie Abbekerker Rutly K. die wordt verdacht van het doodsteken van Marvin nog niet klaar

K. wordt veroordeeld voor doodslag op het slachtoffer. Doodslag behoort tot de ernstigste strafbare feiten die de wet kent. De familie en andere naasten van het slachtoffer is onherstelbaar leed aangedaan. De rechtbank rekent K. dit zwaar aan. De rechtbank rekent het K. verder aan dat hij geen openheid van zaken heeft gegeven over wat zich precies heeft afgespeeld op 1 januari 2023. Dat heeft het leed voor de nabestaanden nog meer vergroot.

Daarnaast wordt hij veroordeeld, voor doodsbedreigingen en dreigen met zware mishandeling van zijn ex-partner, en het vernielen van een ruit van haar woning.

De rechtbank legt K. 10 jaar celstraf op. Verder moet hij een schadevergoeding betalen aan de minderjarige dochter van het slachtoffer, diens moeder en aan een tante van het slachtoffer, die lange tijd zijn pleegmoeder was.

K. heeft 2 weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Eén gedachte over “Dertigjarige Abbekerker moet 10 jaar de cel in voor doodslag

  1. Toch wel bijzonder dat dit heerschap een Abbekerker wordt genoemd terwijl hij misschien een half jaar in Abbekerk heeft gewoond………. En inmiddels reeds meer dan een jaar elders huist

Reageer op dit bericht