Rapport over psychische situatie Abbekerker Rutly K. die wordt verdacht van het doodsteken van Marvin nog niet klaar

ABBEKERK – Het rapport over de psychische gesteldheid van de 29-jarige Abbekerker Rutly K. is nog niet klaar, zo bleek maandag bij de rechtbank in Alkmaar tijdens een pro forma zitting. Justitie verdenkt K. van het doodsteken van de 37-jarige Marvin in Hoorn. Op maandag 2 januari vorig jaar werd het slachtoffer gevonden in zijn achtertuin aan het Boedijnhof in Hoorn.

Inwoners van Hoorn en mensen uit de omgeving van het slachtoffer waren geschokt door de vondst van het lichaam van Marvin. Hij lag met zijn hoofd op een zak met aarde, terwijl er een mes in zijn schouder zat.

Lees ook: Abbekerker die volgens justitie Marvin doodstak naar het Pieter Baan Centrum

Na uitgebreid onderzoek door de politie werd de Abbekerker aangehouden. De politie gaat er vanuit dat er een vechtpartij is geweest in de oudejaarsnacht van 2022 op 2023. Naast K. zouden daar ook twee andere mannen bij betrokken zijn geweest, die met het slachtoffer zouden hebben gevochten.

DNA-materiaal van K. zat op de borst van het slachtoffer, dichtbij de plek waar hij was gestoken. De verdachten zeiden tijdens getuigenverhoren bij de politie dat zij geen mes hadden gezien.

Lees ook: Van doodslag verdachte inwoner Abbekerk weer voor de rechter.

Rutly K. zweeg tijdens verhoren, zo kwam eerder naar voren bij voorbereidende zittingen in deze strafzaak. K. is opgenomen in het Pieter Baancentrum in Utrecht voor onderzoek. De rechtbank hoopt dat het rapport over dit onderzoek snel binnenkomt en dat er dan op korte termijn een inhoudelijke zitting kan worden gepland.