Abbekerker die volgens justitie Marvin doodstak naar het Pieter Baan Centrum

ABBEKERK – Rutly K. (29) uit Abbekerk is maandag overgebracht naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Hij wordt daar onderzocht naar zijn psychische situatie. Dit kwam maandag naar voren tijdens een pro forma zitting bij de rechtbank in Haarlem. Het openbaar ministerie verdenkt K. van het doodsteken van de 37-jarige Marvin in Hoorn.

De schok was groot toen het slachtoffer op 2 januari werd gevonden in de achtertuin van zijn woning aan het Boedijnhof in Hoorn. Hij lag met zijn hoofd op een zak waar aarde in zat en er stak een mes uit zijn schouder.

Lees ook: Abbekerker blijft vastzitten op verdenking doden Marvin

De politie concludeerde na uitgebreid onderzoek dat K. degene is die Marvin tijdens een vechtpartij in de oudejaarsnacht moet hebben doodgestoken. Bij die vechtpartij waren naast het slachtoffer drie andere personen aanwezig. onder wie K. Niemand van de aanwezigen zei een mes te hebben gezien, zo vertelden zij tijdens getuigenverhoren bij de politie. Op de trui van het slachtoffer zat DNA van K. in de buurt van de plekken waar hij was gestoken. Marvin bleek te zijn bezweken aan twee messteken in zijn buik en romp.

Lees ook: Ruzie om een vrouw koste Marvin waarschijnlijk het leven, 28-jarige Medemblikker aangehouden

De rechtbank hoopt dat de strafzaak tegen K. in de eerste maanden van volgend jaar inhoudelijk kan worden behandeld. Tegen die tijd zouden de onderzoekers van het Pieter Baan Centrum ook hun rapport klaar moeten hebben. Eind januari staat nog een voorbereidende zitting in deze zaak gepland.

De Abbekerker noch zijn advocaat was maandag bij de zitting aanwezig. K. heeft steeds gezwegen, zo kwam naar voren tijdens eerder pro-formazittingen. Onduidelijk is nog of zijn advocaat aanvullend onderzoek wil in deze strafzaak.