De Woonschakel en Zonzo ondertekenen nieuw meerjarencontract. Elk jaar krijgen 500 huurwoningen zonnepanelen

MEDEMBLIK – Op donderdag 26 januari is een nieuw meerjarencontract ondertekend tussen De Woonschakel en het bedrijf Zonzo, met de intentie om in de komende vier jaar 2.000 sociale huurwoningen te voorzien van zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen draagt bij aan de verduurzaming van ons woningbezit, met als doel het gehele bezit zo snel mogelijk naar een gemiddeld energielabel A te brengen.

Niet alleen woningen met een energielabel E-F-G willen wij niet meer in verhuur hebben, ook naar woningen met energielabel D wordt gekeken om deze eind 2025 allemaal te hebben aangepakt’, zegt directeur Albert Gieling. Eind 2022 had de Woonschakel in totaal 69 woningen met een E-F-G label.

Zonzo

Het Westfriese bedrijf Zonzo uit Hem (opgericht in 2009) plaatst als erkend installateur al sinds 2013 zonnepanelen voor woningcorporaties in de regio, waaronder De Woonschakel. ‘Service en kwaliteit staan centraal in ons denken en handelen’ aldus directeur Ruud Vriend van Zonzo. ‘Dit is voor ons een mooie opdracht. We zijn er trots op dat we met onze zonnestroominstallaties een belangrijke bijdrage mogen leveren aan het verder verduurzamen van de woningen van De Woonschakel’, vertelt de trotse directeur.

Geen directe huurverhoging

Tegenover deze duurzaamheidsinvesteringen staat geen directe huurverhoging voor de huurders van de Woonschakel. Zij profiteren dus direct van een energiezuinigere woning. Dat is fijn want veel huurders hebben ook al last van de huidige hogere uitgaven voor energie. Met dit beleid wordt bijgedragen aan de betaalbaarheid van het wonen.

Eén gedachte over “De Woonschakel en Zonzo ondertekenen nieuw meerjarencontract. Elk jaar krijgen 500 huurwoningen zonnepanelen

  1. Nou gooi ze morgen maar hier op het dak.. zoveel mogelijk en een zonneboiler aub

Reacties zijn gesloten.