De Woonschakel en Het Grootslag halen 4x de hoogst haalbare score in de Aedes-benchmark

MEDEMBLIK/WERVERSHOOF – Aan de 10e editie van de Aedes-benchmark, waarin scores van deelnemende woningcorporaties onderling worden vergeleken, namen 272 corporaties deel. Samen vertegenwoordigen zij 98% van alle woningen van corporaties.

Lees ook: 99 sociale huurwoningen Scheringamuseum erbij!

Net als in de afgelopen twee jaar behaalde De Woonschakel de hoogste scores (4x een A) op de onderdelen Klantwaardering, Bedrijfslasten, Onderhoud & verbetering en Duurzaamheid. De Woonschakel was daarmee één van de zes corporaties in heel Nederland die deze score behaalde. Ook Het Grootslag (Wervershoof) en Wooncompagnie (Hoorn) wisten hun maximale score van vorig jaar te evenaren. Op het onderdeel Beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen werd geen gemiddelde letterscore toegekend.

Lees ook: Gastcolumn Albert Gieling (De Woonschakel): ‘Niet ieder huis is je thuis’

De Woonschakel is blij met de behaalde resultaten. Het toont een stabiele prestatie op hoog niveau aan gedurende enkele jaren voor deze onderdelen. Er is sprake van een goede balans tussen het huurdersoordeel, de bedrijfslasten per woning en de kwaliteit van het woningbezit. Natuurlijk gaan er binnen De Woonschakel ook wel eens zaken mis, maar op deze scores mag De Woonschakel trots zijn.

Lees ook: De Woonschakel en Zonzo ondertekenen nieuw meerjarencontract. Elk jaar krijgen 500 huurwoningen zonnepanelen