Column Andrea van langen: ‘Wat kan er wel’

Als inwoner van Andijk ben ik sterk betrokken bij de regio West-Friesland en het gaat me al lange tijd aan het hart hoe in Den Haag vaak een eenzijdig beeld geschetst wordt van de land- en tuinbouw, bijvoorbeeld in de stikstofdiscussie. Terwijl we trots zouden moeten zijn op de prestaties van deze agrarische ondernemers, die van wereldniveau zijn. Voor mij enige tijd geleden reden om me ook aan te sluiten bij de BBB. Na mijn vertrek als raadslid heb ik besloten de overstap te maken.

De BBB laat zien dat onze regio ertoe doet met een lijsttrekker voor Provinciale Staten Ingrid de Sain uit Schellinkhout. Iemand die uit de praktijk kan vertellen waarom het zo belangrijk is om de mens centraal te stellen en niet de regels. Iets waar ik me al jaren hard voor maak. Ik bewonder het nuchtere optreden van Caroline van der Plas, het landelijke gezicht van de partij.

Als ik word gekozen in de Eerste Kamer wil ik toetsen hoe regels in de praktijk uitpakken. Dat gebeurt nu te weinig, een voorbeeld is de nieuwe wet voor het houden van dieren waardoor de hertenkampen verdwijnen en het de vraag is of je straks nog wel een konijn als huisdier mag hebben.

De BBB laat in Den Haag het geluid horen van het platteland en dat is in mijn ogen hard nodig. Zo maak ik me al jaren hard voor meer woningbouw voor onze jongeren. Meer woningen zorgen voor meer jonge gezinnen en het behoud van voorzieningen. Nu wordt de woningbouw vaak bemoeilijkt door allerlei regels. Samen kijken wat er wel kan. Daar geloof ik in en daar ga ik voor.

Ik ben blij en trots dat de BBB me het vertrouwen heeft gegeven met een prachtige plek in de top-10 voor de Eerste Kamerfractie. We hebben een mooie lijst weten samen te stellen met mensen met kennis en ervaring én met regionale vertegenwoordiging,  óók uit West-Friesland!

Andrea van Langen.

Lees ook: Andrea van Langen wil voor BBB de Eerste Kamer in. BBB rekent op 8 tot 10 zetels

Eén gedachte over “Column Andrea van langen: ‘Wat kan er wel’

  1. heel veel succes mocht je worden gekozen . Je krijgt dan een grote kans om de inwoners van West-Friesland in de landelijke politiek te vertegenwoordigen…

Reacties zijn gesloten.