Andrea van Langen wil voor BBB de Eerste Kamer in. BBB rekent op 8 tot 10 zetels

MEDEMBLIK – Andrea van Langen uit Andijk en oud-wethouder voor de VVD in de gemeenteraad van Medemblik heeft de overstap gemaakt naar BBB van Caroline van der Plas. Op de kieslijst staat Andrea van Langen op plaats 9 en maakt dus volgens de laatste peilingen een kans om in de Eerste Kamer te worden gekozen.

Ilona Lagas (67) uit het Overijsselse Vinkenbuurt (gemeente Ommen) is de lijsttrekker voor BBB, bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Lagas heeft ruime bestuurlijke en politieke ervaring. “Ilona is een vrouw met de poten in de klei en eentje die de handen uit de mouwen steekt. Een niet-lullen-maar-poetsen-type. Precies wat bij BBB past”, zegt fractievoorzitter en Kamerlid voor BBB in de Tweede Kamer, Caroline van der Plas.

De top 3 van de Eerste Kamerlijst bestaat behalve uit Lagas uit Bart Kroon uit Utrecht en voormalig Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat uit Markelo. BBB gaat ervan uit dat de partij met de verwachte grote winst bij de Provinciale Statenverkiezingen, 8 tot 10 zetels kan halen in de Eerste Kamer

Anky Griekspoor, gemeentesecretaris in de gemeente Medemblik en voorzitter van de vertrouwenscommissie heeft uiteindelijk een lijst van 29 kandidaten voor de Eerste Kamer aan het bestuur van BBB voorgelegd. De vertrouwenscommissie was unaniem over haar advies aan het bestuur met het aantal kandidaten en de rangorde voor de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer.

Erik Stegink, de informateur tijdens de formatieonderhandelingen in Medemblik en voorzitter van BBB, is blij met het resultaat: “Het platteland is goed vertegenwoordigd en er is een goede mix met kandidaten uit de stad. Ook de combinatie van mensen met en zonder agrarische achtergrond is mooi.

Loading

<

One thought on “Andrea van Langen wil voor BBB de Eerste Kamer in. BBB rekent op 8 tot 10 zetels

  1. Column Andrea van langen: 'Wat kan er wel' 10 februari 2023 at 11:38

    […] Lees ook: Andrea van Langen wil voor BBB de Eerste Kamer in. BBB rekent op 8 tot 10 zetels […]

Comments are closed.