Share

Recycletarief doet wat het beloofde, lagere kosten, betere afvalscheiding

MEDEMBLIK – Een jaar geleden werd in de gemeente Medemblik het recycletarief ingevoerd, wat er voor moest gaan zorgen dat de inwoners van de gemeente Medemblik beter hun afval zouden gaan scheiden en minder gingen betalen. En het mes snijdt niet aan één kant maar aan twee kanten omdat ook het milieu/leefomgeving en garen bij spint.

Afgelopen donderdagavond was in het gemeentehuis in Wognum een bijeenkomst waar tussentijds het recycletarief werd besproken. En daar kwamen de positieve cijfers naar boven, waardoor de beslissing van de gemeenteraad om per 1 januari 2022 het recycletarief in te voeren een juiste beslissing is geweest.

Roelandt Paarlberg

Roelandt Paarlberg (GemeenteBelangen): “Niet alleen betalen de inwoners minder voor het vaste tarief en wordt de hoogte bepaald door het variable tarief (zeg maar hoe vaak de bak aan de weg gezet wordt), maar ook is het restafval met 43% gedaald! Dat is nogal wat.

Volgens Paarlberg moet het systeem nog wel verder geoptimaliseerd worden wat men bij HVC ook gaat doen.

Zure appels

Voor Hart voor Medemblik een toch wel wat zure appel, immers zij zijn uit de coalitieonderhandelingen gestapt juist om dit onderwerp. “In de bijeenkomst vroegen zij om meer cijfermateriaal, juist om aan te willen tonen de negatieve kanten van dit systeem. Echter de spreekster gaf duidelijke en eerlijke antwoorden, waar HvM eigenlijk geen weerwoord op had,” aldus Paarlberg.

Paarlberg verwacht dan ook dat er nog wel vele vragen en moties zullen komen over de uiteindelijke evaluatie van het recycletarief in Medemblik.

Totaal aantal keren gelezen: 850 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. Andries schreef:

    Die zure appels wel in de groene bak gooien.