hans huiberts
Foto aangeleverd

CDA-voorzitter Hans Huibers per direct opgestapt als voorzitter CDA, ‘halve en hele leugens worden er vertelt’

NIBBIXWOUD – De gifbeker bij het CDA moet helemaal leeg, staat het CDA er niet alleen slecht voor in de peilingen en stoppen diverse CDA-kopstukken met het bestieren van politiek, nu heeft ook voorzitter Hans Huibers uit Nibbixwoud er de brui aangegeven. Afgelopen donderdagavond maakte hij bekend dat hij per direct was afgetreden als voorzitter van de partij.

Halve waarheden

Sinds het gedoe om ‘Functie elders’ voor Pieter Omtzigt rommelt het hevig binnen de partij, voor- en tegenstanders van Omtzigt staan lijnrecht tegenover elkaar en het is duidelijk dat mocht Omtzigt besluiten een eigen partij te beginnen er een leegloop zal ontstaan binnen het CDA van leden die zich bij Omtzigt gaan aansluiten. In de kleine 2 jaar dat Huibers voorzitter is geweest van het CDA heeft hij geprobeerd de rust weer te laten keren binnen de partij maar berichten in de landelijke media over zijn aanpak en hoe die niet goed uitpakten gingen hem te ver.

De berichten die over mij zijn verschenen in de media, en die vol staan met anonieme quotes staan vol met halve of zelfs hele onwaarheden, het woordje leugens wilde Huibers niet in de mond nemen,” aldus Huibers. Om de nieuwe lijsttrekker van het CDA niet extra te belasten besloot Huibers dus om de brui er aan te geven en zijn functie als voorzitter per direct beschikbaar te stellen.

Huibers geeft zijn opvolger en de partij nog wel een tip mee, ‘zorg dat de eenheid binnen de partij blijft bestaan en sta als 1 persoon achter de nieuwe lijsttrekker.

Loading