Weerbericht Medemblik: overwegend bewolkt, vanavond regen, mogelijk met natte sneeuw

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt maar blijft het droog. Plaatselijk kan het eerst nevelig zijn. De wind wordt geleidelijk zwak tot matig en gaat uit een zuidelijke richting waaien. Vanmiddag is het overwegend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordwesten en dicht bij het vriespunt in het zuidoosten. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig. In het noordelijk kustgebied neemt de wind toe tot vrij krachtig.

Vanavond gaat het van het noordwesten uit regenen. In het zuidoosten is er later in de avond kans op (natte) sneeuw. De zuidwestenwind is zwak tot matig. In de kustgebieden wordt de vrij krachtige wind uit een noordelijke richting.

Komende nacht regent het af en toe. In het zuidoosten valt ook sneeuw en met name in Limburg kan dat een sneeuwdek van enkele centimeters opleveren en dus gladheid. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C in het noordwestelijk kustgebied en rond het vriespunt in het zuidoosten van het land. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is zwak tot matig. In de westelijke kustgebieden is de noordelijke wind af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het in het zuidoosten bewolkt met wat (natte) sneeuw. Elders is er af en toe zon en op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noordelijke richting en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt en is er kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het westen tot iets boven het vriespunt in Zuid-Limburg. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)