Brand verwoest woning en 2 woningen lopen veel schade op, helaas kon het hondje niet gered worden

ANDIJK – De buren probeerden nog om de hond uit de vuurzee te redden maar er was geen mogelijkheid meer om het huis te betreden zo snel vrat het vuur om zich heen. De brand begon in de keuken en binnen de kortste tijd sloegen de vlammen uit de woning aan de Generaal de Wetlaan in Andijk.

De Veiligheidsregio schaalde al snel op naar zeer grote brand en riep o.a. de hulp in van de hoogwerker van de brandweer uit Enkhuizen die de vuurzee van bovenaf moest bedwingen. Met man en macht werd geprobeerd om de vuurzee te temmen maar de brandweer kon niet voorkomen dat twee andere woningen ook vlam vatten en veel roet- en waterschade opliep.

Rond middernacht was de brand geblust en kon de schade worden opgemaakt, al snel bleek dat de woning waar de brand ontstond volledig verwoest was. Stichting Salvage is ingeschakeld om de getroffen bewoners op te vangen en bij te staan.

Nog tijdens de brand kwamen de eerste hulpacties richting de getroffen bewoners op gang. Op de Facebookpagina Je bent Andijker Als… begon direct een actie waarin werd opgeroepen aan die mensen die niet hun huis meer in konden zich te melden zodat er onderdak geregeld kon worden. Diverse Andijkers boden direct hun hulp aan. Waar een klein dorp groot in kan zijn..

Vandaag bij daglicht zal worden onderzocht hoe de brand is ontstaan en of de uitgebrande woning nog te redden is of dat deze gesloopt moet worden.

Eén gedachte over “Brand verwoest woning en 2 woningen lopen veel schade op, helaas kon het hondje niet gered worden

Reacties zijn gesloten.